Vergelijk 2.757.477 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Google Play Store komt naar BlackBerry 10'

Door ,

Binnenkort is het mogelijk een stuk makkelijker om Android-apps op BlackBerry 10-smartphones te downloaden. Google en BlackBerry zouden aan het onderhandelen zijn over het beschikbaar maken van de Play Store voor BB10.

BlackBerry en Google zijn in onderhandeling om de Play Store naar BlackBerry 10-toestellen te brengen. Volgens het doorgaans betrouwbare N4BB hoopt BlackBerry hiermee de app-achterstand weg te werken: BlackBerry 10 heeft 'slechts' 160.000 apps, en mist veel populaire applicaties, terwijl er via Google Play voor Android inmiddels ruim een miljoen apps beschikbaar zijn. Eerder dit weekend doken er al enkele screenshots op van een BlackBerry Z10 met de Google Play Store erop, maar die foto's bleken nep te zijn.

Niet meer sideloaden

BlackBerry 10 biedt al langer deels ondersteuning voor Android-apps. Het besturingssysteem heeft een ingebouwde Android runtime, waardoor ontwikkelaars relatief makkelijk hun Android-apps beschikbaar kunnen maken voor BlackBerry. Bovendien kun je met een beetje moeite ook Android-apps sideloaden, en zo alsnog op je BlackBerry zetten. Als de Play Store echter toegevoegd zou worden, zou dat het downloaden en installeren van Android-apps op een BlackBerry 10-toestel veel makkelijker maken.

Andere Google-apps

Het is maar de vraag of Google de toevoeging van de Play Store aan BlackBerry 10 toe zal staan. Zo mogen Android-smartphones van andere fabrikanten alleen de Play Store toevoegen als ze ook andere apps van Google, zoals Google Drive, Gmail en Google Maps, direct meeleveren. Waarschijnlijk is BlackBerry die optie serieus aan het overwegen: de verkoop van BlackBerry 10-toestellen valt tegen, en de toevoeging van meer apps zou de toestellen een stuk aantrekkelijker maken.

BlackBerry 10.2.1

Als de geruchten kloppen, horen we er waarschijnlijk al snel meer over. De Google Play Store zou onderdeel zijn van een update naar BlackBerry OS 10.2.1. Aangezien BlackBerry's nu al lopen op BlackBerry 10.2 zou de eerstvolgende update de Play Store al moeten toevoegen. We houden je op de hoogte!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden