Vergelijk 1.985.561 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Qualcomm boekt meer winst, draait meer omzet

Door ,

Qualcomm is een Amerikaans technologiebedrijf dat processors en chipsets voor veel populaire smartphones produceert. Vandaag presenteerde het bedrijf haar kwartaalcijfers en prognoses. Qualcomm voorspelt dat 4G nog een vlucht gaat nemen.

Er worden wereldwijd steeds meer smartphones en tablets verkocht. Niet alleen merken zoals Samsung, Nokia en LG profiteren daarvan. Ook het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het technische gedeelte van het gros van die smartphones (en tablets) profiteert. Qualcomm levert de veelgebruikte SnapDragon-processors, maar is ook verantwoordelijk voor hele chipsets, dus ook voor de ingebouwde 4G-antenne, de beeldschermbesturing, GPS, Bluetooth, enzovoort.

Zo levert het technologiebedrijf de gehele chipset voor de Samsung Galaxy S4, LG Nexus 5, Sony Xperia Z1 en de HTC One. Niet de minsten dus. Het is dan ook niet vreemd dat het bedrijf in het vierde kwartaal een groei in de omzet ziet van 33%, uitkomend op een totaal van 6.48 miljard dollar. De winst is ook niet mis, met 1.59 miljard dollar, een stijging van 29% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Qualcomm Snapdragon

Toekomstplannen

Tijdens de presentatie maakte Qualcomm ook wat prognoses voor de toekomst bekend. Zo is het bedrijf van plan meer chipsets voor lage prijzen op de markt te zetten die de nieuwe 4G-techniek ondersteunen. Zodra die chipsets op de markt verschijnen zal dat hoogstwaarschijnlijk een flinke duw in de rug voor 4G betekenen. Nu zijn toestellen met 4G-ondersteuning vaak nog relatief duur. Qualcomm verwacht dat 3G en 4G nog verder zullen groeien, met name als 4G in China zal worden uitgerold. In de toekomst verwacht het technologieconcern meer winst te maken. Geef ze eens ongeljik.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden