Vergelijk 2.244.399 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC One Android 4.4 KitKat update binnen 90 dagen

Door ,

Goed nieuws voor bezitters van de HTC One: het toestel zal één van de eerste smartphones met een Android 4.4 KitKat update zijn. HTC heeft laten weten dat de update binnen drie maanden beschikbaar zal zijn.

De HTC One krijgt binnen 90 dagen een update naar Android 4.4 KitKat, zo heeft HTC bevestigd tegenover Engadget. De snelle release van Android 4.4 werd bevestigd door Jason Mackenzie, de baas van HTC America. Hoewel Mackenzie enkel spreekt over een update van de Amerikaanse HTC One, is het zeer waarschijnlijk dat de Nederlandse Android 4.4 update rond dezelfde tijd zal komen. 

Meer HTC-updates

Welke andere HTC-smartphones bijgewerkt zullen worden naar de nieuwste versie van Android is nog onbekend. De Taiwanese fabrikant zegt dat de updateplannen nog worden uitgewerkt, maar dat het bedrijf binnenkort meer informatie vrij kan geven. Hoewel HTC de toestellen niet noemt, is het bijvoorbeeld aannemelijk dat de HTC One Max en One Mini Android 4.4 updates zullen ontvangen.

HTC One rood, blauw, zwart

Wat is er nieuw in Android 4.4?

Android 4.4 KitKat is de nieuwste versie van Google's mobiele besturingssystemen, en werd na lang wachten gisteren eindelijk onthuld. Het nieuwe Android is onder andere geoptimaliseerd om soepel te lopen op goedkopere mobiele telefoons. Daarnaast is Google Now nu terug te vinden op je homescreen, en wordt de SMS-app vervangen door Google Hangouts. Ook zijn er enkele kleine aanpassingen doorgevoerd in het design.

Plannen

HTC is het eerste bedrijf dat zijn updateplannen bekend maakt. De verwachting is dat we binnen enkele dagen ook meer zullen horen van Samsung, Sony en LG over wanneer zij hun smartphones zullen updaten naar Android 4.4 Kitkat. Google's eigen Nexus-toestellen zijn als eerste aan de beurt: de Nexus 5 met Android 4.4 is nu te koop in Nederland, en de Nexus 4kan binnen enkele weken al een update verwachten.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden