Vergelijk 1.985.561 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Motorola werkt aan smartphone met losse onderdelen

Door , - 2 reacties

Motorola werkt samen met de Nederlander Dave Hakkens van Phonebloks aan een modulaire smartphone. De telefoon bestaat uit losse onderdelen die je er op kunt zetten. Het project van Motorola heet Ara en is open waardoor ontwikkelaars zelf onderdelen kunnen ontwikkelen.

Motorola, dochteronderneming van Google, is bezig met een smartphone die uit losse hardwareonderdelen bestaat. De fabrikant heeft het open project Ara genoemd en zal binnenkort ontwikkelaars uitnodigen om modules te maken voor de smartphones.

Doordat de smartphone uit losse elementen bestaat, kun je zelf de processor, camera, geheugen en batterij kiezen. Voor het project werkt de fabrikant samen met de Nederlander Dave Hakkens van Phonebloks die het concept bedacht.

Motorola Ara Motorola Ara

Open project

Motorola doet met project Ara hetzelfde als Google met Android. Door het project toegankelijk te maken voor ontwikkelaars wil de fabrikant ervoor zorgen dat mensen zelf kunnen kiezen wat ze in een smartphone willen. Ook hoopt Motorola hierdoor het productieproces te verkorten.

De fabrikant werkt inmiddels al ruim een jaar aan Ara en gaat binnenkort ontwikkelaars uitnodigen om mee te denken aan het project. Het is nog niet bekend wanneer we de eerste smartphones kunnen verwachten.

Bron: Motorola

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden