Vergelijk 2.239.457 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia Asha 503, Asha 502 en Asha 500 onthuld

Door ,

Het Nokia Asha-assortiment wordt later dit jaar uitgebreid met drie nieuwe toestellen. De nieuwe Nokia Asha 503, Asha 502 en Asha 500 bieden onder andere een vernieuwd design, meer apps, en prima camera's.

Nokia heeft zojuist maarliefst drie nieuwe Asha-toestellen onthuld. De budgetphones werden gepresenteerd tijdens Nokia World, een jaarlijks evenement van de Finse fabrikant. De Nokia Asha 503, Asha 502 en Asha 500 hebben vergelijkbare designs, maar verschillen in specificaties. De toestellen zouden eind dit jaar wereldwijd te koop moeten zijn, met een adviesprijs van onder de 100 euro.

Nieuw topmodel: Nokia Asha 503

De Nokia Asha 503 is het nieuwe topmodel in de Asha-reeks, en is dan ook voorzien van de beste specificaties. Zo beschikt de Asha 503 over een 5-megapixelcamera met LED-flitser, ondersteuning voor 3G en WiFi, en een 3 inch touchscreen. Het toestel loopt op Nokia's eigen Asha-besturingssysteem, dat gebaseerd is op Series 40.

Het besturingssysteem van de Nokia Asha 503 is geoptimaliseerd om ook op goedkopere hardware nog uitstekend te lopen. Swipen staat centraal bij dit besturingssysteem, waardoor je razendsnel kunt switchen tussen je favoriete apps. Ook heb je de keuze uit twee soorten homescreens: een overzicht van je apps, of de 'Fast Lane'. Fast Lane toont binnenkomende notificaties, afspraken die binnenkort relevant voor je zijn, en andere up-to-date informatie die automatisch wordt bijgewerkt.

De Nokia Asha 503 is voorzien van een nieuw 'dual-shot body' design. Dat betekent dat de behuizing een combinatie van twee soorten plastic is: transparant en kleurrijk. Aan de buitenkant zit een transparante plastic laag, met daaronder nog een extra plastic laag die van hetzelfde polycarbonaat als de Lumia's gemaakt lijkt te zijn. De Nokia Asha 503 zal verschijnen in zes verschillende kleuren: zwart, wit, geel, groen, blauw en rood. Tot slot heb je de keuze tussen een 'gewone' en een dual-sim Nokia Asha 503. 

Nokia Asha 503, Asha 502, Asha 500

Nokia Asha 502 en Nokia Asha 500

Net wat minder indrukwekkend zijn de Nokia Asha 502 en Asha 500. De Nokia Asha 502 biedt nagenoeg dezelfde specificaties als de Asha 503, maar ondersteunt helaas geen internet via 3G. Je kunt wel het internet op via 2,5G óf via WiFi. Ook van de Nokia Asha 502 is een dual-sim versie verkrijgbaar.

Het instapmodel onder de instapmodellen lijkt de Nokia Asha 500 te zijn. Het toestel heeft geen 3G, maar wel WiFi. De Asha 500 heeft 'slechts' een 3,2-megapixelcamera achterop, zonder LED-flitser. Het design is echter hetzelfde gebleven, al is het scherm gekrompen naar 2,8 inch. Je kunt op de Asha 500 nog altijd veel van je favoriete apps terugvinden. Bovendien is de Asha 500 vrij goedkoop: het toestel heeft een adviesprijs van 69 dollar, omgerekend zo'n 50 euro.

Nieuwe apps: WhatsApp

Om Nokia Asha's nog aantrekkelijker te maken heeft de Finse fabrikant ook enkele prominente apps naar het besturingssysteem weten te trekken. WhatsApp, de veelgebruikte messaging-app, is vanaf volgende maand eindelijk beschikbaar voor de nieuwe Asha's. Hoewel WhatsApp al wel beschikbaar was voor 'oude' Asha's, was een versie voor het nieuwe besturingssysteem nog in ontwikkeling. WhatsApp is vanaf nu niet alleen beschikbaar voor de nieuwe Asha 503, 502 en 500, maar ook de Asha 501 die Nokia deze zomer onthulde.

Beschikbaarheid

Het is onduidelijk of de Nokia Asha 503, 502 en 500 ook naar Nederland komen. Alle drie de toestellen zouden vanaf december 'wereldwijd' in de winkels moeten liggen, maar het lijkt erop dat een eventuele Nederlandse launch pas later zal volgen. Wel zullen de toestellen in andere Europese landen verkocht worden, waarmee de kans groot is dat webwinkels importtoestellen aan zullen bieden. We houden je op de hoogte!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden