Vergelijk 1.985.561 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google vraagt patent aan op knijp-smartphone

Door ,

Een nieuw Google-patent toont een smartphone die je bestuurt met knijpbewegingen. Het toestel zou daarvoor voorzien worden van verschillende druksensoren.

Google werkt mogelijk aan een smartphone die je kunt buigen, knijpen en omvouwen om te bieden, zo blijkt een patent dat ontdekt werd door PatentBolt. De smartphone zou voorzien worden van verschillende druksensoren aan alle kanten, en zou gemakkelijker zijn om met één hand te bedienen.

Patent Google op knijp-smartphone Patent Google op knijp-smartphone Patent Google op knijp-smartphone Patent Google op knijp-smartphone

In het patent noemt Google verschillende manieren waarop de sensoren gebruikt zouden kunnen worden in verschillende apps. Zo zou je in een mail-app aan de bovenkant kunnen knijpen om omhoog te scrollen, onderaan om omlaag te scrollen, en aan beide kanten om een mailtje te openen. In muziek-apps zou je kunnen knijpen om te pauzeren of het volgende nummer te starten, terwijl het bij het maken van foto's gebruikt zou kunnen worden om in te zoomen.

Het patent zou begin 2012 zijn aangevraagd door Google, dus de zoekgigant onderzoekt de technologie al een tijdje. Of we in de toekomst daadwerkelijk 'knijpphones' zullen zien is nog onzeker. Fabrikanten vragen vaker patenten voor technologieën die vervolgens nooit het levenslicht zien.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden