Vergelijk 1.985.561 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Toekomstige Sony Xperia's razendsnel draadloos oplaadbaar'

Door ,

Draadloos opladen is de toekomst, als het aan Sony ligt: de Japanse fabrikant heeft een technologie ontwikkeld waarmee een smartphone binnen een uur volledig opladen is, draadloos.

Smartphones van Sony kunnen in de toekomst draadloos en in een klein uurtje volledig worden opgeladen, zo meldt Nikkei. Het Japanse bedrijf zou nieuwe draadloze opladers hebben ontwikkeld die 10 tot 15 watt gebruiken, en twee keer zo snel opladen als andere draadloze opladers. De nieuwe technologie is in samenwerking met fabrikant Rohm ontwikkeld, en pompt stroom door op een hoger niveau dan voorheen. Dat zorgde in het verleden voor oververhitte smartphones, maar Rohm zegt voor betere koeling in de chips te hebben gezorgd die dit probleem voorkomen.

Draadloos opladen met Qi

De technologie die Sony gebruikt voor het draadloos opladen van smartphones is gebaseerd op dezelfde Qi-technologie die ook in onder andere de Nokia Lumia 920 en LG Nexus 4 zit. Andere bedrijven als Samsung hebben hun eigen technologie die concurreert met Qi. Tot nu toe komt het draadloos opladen nog niet echt van de grond, maar de hoop is dat de combinatie van gemak (geen gedoe met kabels) en het sneller draadloos opladen (binnen een uurtje) de optie alsnog populair zal maken.

Tweede helft 2014

We zullen nog wel een jaartje geduld moeten hebben: volgens Sony liggen de eerste Xperia's met de nieuwe technologie vanaf de tweede helft van 2014 in de winkels. Wellicht zullen we de opvolgers van de Sony Xperia Z1 dus razendsnel én draadloos kunnen opladen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden