Vergelijk 2.682.504 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei Ascend W2 komt naar Nederland

Door ,

De kogel is door de kerk: de Huawei Ascend W2 komt naar Nederland. Het is daarmee het eerste land in Europa waar de Ascend W2 zijn opwachting maakt. Gaat de Windows Phone potten breken in ons kleine kikkerlandje?

De Huawei Ascend W2 komt naar Nederland. Het toestel is de opvolger van de Huawei Ascend W1, waarbij de W staat voor Windows Phone. Het Chinese bedrijf ziet toekomst in het mobiele besturingssysteem van Microsoft, want het geeft de Windows Phone-productlijn niet op. Tot voor kort was dat nog helemaal niet duidelijk, want Huawei ontkende noch bevestigde lange tijd dat de W2 naar Nederland zou komen.

Toen enkele webwinkels het toestel daadwerkelijk begonnen aan te bieden, leek er geen twijfel meer te bestaan: de Huawei Ascend W2 komt naar Nederland. Huawei heeft tegenover GSMinfo.nl bevestigd dat de Ascend W2 op korte termijn hier te koop al zijn. Nederland heeft daarmee ook een primeur, want het is het eerste Europese land waar de nieuwe Huawei wordt uitgebracht. Eerder was alleen een release in China en Rusland aangekondigd.

Huawei Ascend W2De Windows Phone van Huawei

Behalve Nokia is er voor Windows Phone-afficionado's eigenlijk maar bar weinig keus. HTC en Samsung hebben een of enkele modellen, en Huawei biedt natuurlijk de Ascend W1 aan.  Nu komt daar dus nog de W2 bij. Wat voor telefoon is dat nou eigenlijk? Hieronder een korte opsomming van de belangrijkste specificaties.

  • 1,4 GHz dual-core processor met         512 MB RAM-geheugen
  • 8 GB intern geheugen, uitbreidbaar met max. 32 GB via microSD
  • 4.3 inch TFT-scherm met resolutie van 480x800 pixels
  • 5-megapixelcamera met led-flitser
  • Voorzien van Windows Phone 8

Met deze specificaties valt de Ascend W2 in het middensegment, tevens het segment dat zeer populair is bij Microsoft's mobiele besturingssysteem. We hebben bij andere toestellen kunnen zien dat een dual-core processor ruim voldoende is om Windows Phone 8 vloeiend te draaien. De adviesprijs van de Ascend W2 lijkt onder de 200 euro te liggen, waarmee het een aantrekkelijke budgetsmartphone is.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden