Vergelijk 3.579.278 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Kwartaalcijfers HTC: eerste verlies sinds beursgang

Door , - 1 reactie

Het Taiwanese HTC heeft afgelopen kwartaal een verlies van tientallen miljoenen euro's geleden. Het is het eerste verlies voor HTC sinds het bedrijf in 2002 de beurs op ging.

HTC heeft afgelopen kwartaal een verlies geleden van 74 miljoen euro, zo maakte de fabrikant vandaag bekend bij de presentatie van de cijfers over de het derde kwartaal. In dezelfde periode vorig jaar maakte HTC nog een winst van zo'n 100 miljoen euro. De totale omzet van HTC over het afgelopen kwartaal was 1,17 miljard euro. 

Het is de eerste keer dat HTC een kwartaalverlies heeft geleden sinds het bedrijf in 2002 de beurs op ging. HTC heeft een zwaar jaar achter de rug: de verkopen van het huidige vlaggenschip, de HTC One, zouden tegenvallen. Ook zouden er productieproblemen zijn met de HTC One Mini. De behuizing van dat toestel zou lastig te produceren zijn, waardoor de One Mini vooralsnog moeilijk te vinden is in de winkels.

De verwachting is echter dat HTC volgend kwartaal wel weer winst zal maken. Onlangs werd bekend dat Beats Audio graag de aandelen die HTC van het bedrijf bezit weer terug wil kopen. Hoeveel de verkoop van Beats Audio-aandelen HTC zal opleveren is onduidelijk, maar het zal waarschijnlijk een vrij aanzienlijk geld bedrag voor HTC zal opleveren. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden