Vergelijk 2.433.359 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung maakt updateplannen bekend

Door ,

De Samsung Galaxy S III, S4 en Note II zullen zeer binnenkort een Android 4.3 Jelly Bean update krijgen, zo blijkt uit uitgelekte documenten. Voor bezitters van de Samsung Galaxy S II en Note is het updatenieuws iets teleurstellender.

Goed nieuws voor bezitters van de Samsung Galaxy S4, Galaxy S III, en de Galaxy Note II: deze drie topmodellen krijgen in de nabije toekomst een update naar Android 4.3 Jelly Bean. Uit een roadmap van de Franse provider SFR blijt dat de S4 in oktober een update krijgt, terwijl de S III en Note II in november of december bijgewerkt zullen worden.

Van Android 4.1 naar 4.3

Voor de Galaxy S III en Note II is de update een extra grote stap, omdat de toestellen de Android 4.2-update overslaan. Samsung heeft besloten beide versies te combineren in één grotere update. Zowel Android 4.2 en 4.3 voegen vooral kleine verbeteringen toe, zoals widgets op het unlockscherm en verbeterde notificaties. Daarnaast zijn er achter de schermen optimalisaties doorgevoerd die ervoor moeten zorgen dat Android soepeler loopt.

Geen update voor S II en Note

Heb je een Samsung Galaxy Note of Galaxy S II, dan hebben we ook updatenieuws voor je, zij het wat minder goed. Volgens het doorgaans betrouwbare SamMobile ontwikkelt Samsung niet langer updates voor deze toestellen, waardoor deze oude vlaggenschepen geen nieuwe versies van Android meer hoeven te verwachten. Beide toestellen zijn inmiddels ruim twee jaar oud, en dus verouderd genoeg dat Samsung updates niet langer essentieel acht.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden