Vergelijk 2.486.306 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia Asha 500 met dual-sim foto duikt op

Door ,

Een eerste foto van de Nokia Asha 500 is uitgelekt. Het toestel, een goedkope mobiele telefoon die dual-sim ondersteunt, lijkt veel op de Asha 501 maar heeft enkele subtiele verschillen.

De Nokia Asha 500 is uitgelekt met een eerste foto, via de doorgaans goed ingevoerde en betrouwbare twitteraar @evleaks. Het toestel zou een dual-sim versie zijn van de Nokia Asha 501, maar er zijn enkele kleine verschillen in het design. Zo is de fysieke homeknop onder het scherm vervangen met een capacitieve knop, en lijkt er een of andere extra plastic behuizing om het toestel heen te zitten. Bovendien is er al een Nokia Asha 501 Dual SIM, dus wat de precieze rol van de 500 is is nog wat onduidelijk.

Nokia Asha 500

Nokia Asha 501

De Nokia Asha 501 werd enkele maanden geleden onthuld, en is een goedkope mobiele telefoon die loopt op Nokia's nieuwe Asha-besturingsysteem. Asha-toestellen kosten minder dan 100 euro, maar bieden wel toegang tot games en populaire apps als Twitter, Facebook en WhatsApp. Daarmee zijn het echte instapmodellen, mobiele telefoons voor consumenten die de features van een smartphone voor de prijs van een 'dumbphone' zoeken. Vooral in opkomende markten zijn Asha's vaak nog behoorlijk populair.

Onthulling nabij?

Het is nog onbekend wanneer de Nokia Asha 500 officieel aangekondigd zal worden, maar aangezien persfoto's al uitlekken hoeven we waarschijnlijk niet al te lang meer te wachten. Geimporteerde versies van de Nokia Asha 501 zijn al te koop bij een enkele Nederlandse webwinkels; later dit najaar is de Asha 501 officieel in Nederland te koop.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden