Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple lanceert iOS 7 voor iPhone 5, 4S en 4

Door ,

Het lange wachten is voorbij: Apple's iOS 7 is nu beschikbaar voor de iPhone 5, de iPhone 4S en de iPhone 4. Het nieuwe besturingssysteem brengt een compleet nieuw design en allerlei nieuwe features met zich mee.

De definitieve versie van Apple iOS 7 is nu beschikbaar. De update kan gratis gedownload worden door iedereen met een iPhone 5, iPhone 4S, of iPhone 4. Ook nieuwere versies van de iPad en iPod Touch kunnen de update binnenhalen. Je kunt de update zowel over-the-air via je je iPhone zelf als via iTunes op je PC of Mac downloaden.

Servers overbelast

Omdat de update vele honderden MB's groot is, raden we je aan om hem enkel te downloaden via een WiFi-verbinding of door je iPhone aan je PC te koppelen. Dan verbruik je niet opeens wel érg veel van je maandelijkse datategoed. Op moment van schrijven lijken Apple's servers licht overbelast te zijn door de vele updaters, waardoor het even kan duren voordat je de update kunt downloaden. Mocht het niet direct lukken, probeer het dan over een paar uur nog eens.

Nieuw design, nieuwe features

Het nieuwe iOS biedt misschien wel de grootste vernieuwingen voor Apple's mobiele besturingssysteem sinds de allereerste versie. Zo is het design compleet aangepast: Apple heeft het 'skeumorphism' (nabootsen van de echte wereld) vrijwel volledig gedumpt, en in iOS 7 in plaats daarvan gekozen voor een platter design met veel vrolijke kleuren. Ook zijn er nieuwe featurs toegevoegd, zoals het Command Center en het 'Today'-overzicht bij je notificaties. Voor een complete lijst, check ons overzicht van iOS 7-verbeteringen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden