Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple rolt iOS 7 update uit voor iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4

Door ,

Bij de onthulling van de iPhone 5S en de iPhone 5C worden bezitters van vorige modellen niet vergeten: Apple maakte bekend dat iOS 7 vanaf volgende week zal uitrollen voor de iPhone 5, de iPhone 4S en de iPhone 4.

Apple iOS 7, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem, is binnenkort beschikbaar voor oudere modellen van de iPhone. Dat maakte Apple zojuist bekend bij de presentatie van de iPhone 5S en 5C. De definitieve versie van het nieuwe iOS 7 is af, en is nu onderweg naar gebruikers. Apple geeft aan dat de update naar iOS 7 vanaf 18 september beschikbaar zal zijn. De update kan vervolgens gratis gedownload worden door bezitters van de iPhone 4, iPhone 4S, en de iPhone 5.

Apple iOS 7 logo

Nieuw design in iOS 7

Apple heeft iOS 7 voorzien van een compleet nieuwe look. Het is voor het eerst dat het mobiele besturingssysteem een nieuw design heeft meegekregen: sinds de introductie van de eerste versie van iOS in 2007 heeft Apple slechts beperkte aanpassingen gemaakt aan het uiterlijk. Het nieuwe iOS wordt gekenmerkt door een platter design, met fellere kleuren, een nieuw en dunner font, en minder skeumorphisme (design dat de echte wereld probeert na te bootsen).

Nieuwe functies: Control Center, 'Today' en meer

Daarnaast zijn er ook verschillende nieuwe functies toegevoegd aan iOS 7. Zo is er nu het 'Control Center': met een swipe omhoog op het homescreen open je dit menu waarin je verschillende instellingen, zoals de helderheid, verbindingen en het volume gemakkelijk kunt aanpassen. De notificaties zijn vernieuwd, en bieden een Google Now-achtig 'Today'-menu, waarin je in een oogopzicht het weer, je afspraken en andere relevante informatie voor die dag terug kunt vinden.

Apple iOS 7 op iPhone 5

Er zijn meer vernieuwingen in iOS 7, waaronder verbeteringen voor Siri, de toevoeging van iTunes Radio, filters die je kunt toevoegen aan je kiekjes in de Photos-app, en nog veel meer. Voor een uitgebreid overzicht van alle nieuwe functies, check ons artikel 'Wat is er nieuw in iOS 7?' -artikel van eerder dit jaar.

Wanneer is iOS 7 beschikbaar?

Omdat de update geleidelijk wereldwijd uitgerold wordt kan het zijn dat de update niet direct op 18 september ook voor jou beschikbaar is. De update kan gedownload worden via iTunes, maar kan ook over-the-air direct via je iPhone zelf binnengehaald worden. Let er wel op dat je de update binnenhaalt via een WiFi-verbinding en niet over een 3G-netwerk, want anders wordt er wel erg veel van je maandelijkse datategoed verbruikt.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden