Vergelijk 3.379.811 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple introduceert iPhone 5C, 'goedkope' iPhone

Door ,

Na jaren van speculatie was het vandaag eindelijk zo ver: een goedkopere versie van de iPhone is onthuld. Apple's nieuwe iPhone 5C kan bijna alles wat de duurdere versie kan, maar is verpakt in een voordeliger plastic jasje.

Apple heeft zojuist de iPhone 5C onthuld, een nieuwe versie van de iPhone die bedoeld is als instapmodel. De iPhone 5C loopt al direct op iOS 7, de nieuwste versie van Apple's mobiele besturingssysteem, en is voorzien van prima hardware. De 'C' in de naam verwijst naar de 'Colors' van de behuizing: de iPhone 5C is voorzien van een plastic buitenkant die verkrijgbaar is in meerdere frisse kleuren. Het toestel vervangt de iPhone 5, die uit productie wordt genomen door Apple.

Apple iPhone 5C specificaties

  • 4 inch scherm met Retina Display-resolutie van 640x11336 pixels
  • Voorzien van Apple A6 dual-core processor
  • Loopt op iOS 7, de nieuwste versie van Apple's mobiele besturingssysteem
  • 8-megapixelcamera achterop, 1,2-megapixelcamera voor FaceTime voorop
  • Vervangt de iPhone 5: kan alles wat Apple's vorige vlaggenschip kon, en meer
  • Verkrijgbaar met 16 of 32 GB opslagruimte

Apple iPhone 5C

Zelfde functies, minder kracht

Omdat de iPhone 5C loopt op de nieuwste versie van iOS heb je toegang tot vrijwel precies dezelfde softwarefuncties als de iPhone 5S. Functies als Siri, Airplay, Control Center en meer zijn allemaal gewoon beschikbaar op de iPhone 5C. Wel is de processor van de iPhone 5C net wat minder krachtig, waardoor sommige apps toch wat soepeler zullen lopen op de 5S. Wel zou de iPhone 5C volgens Apple alles moeten bieden wat de iPhone 5 heeft, met enkele leuke extra's daarbovenop (zoals een grotere accu).

Goedkoper, niet goedkoop

Hoewel de geruchten de iPhone 5C regelmatig bestempelden als 'een goedkope iPhone', is het toestel in werkelijkheid hooguit goedkoper. De iPhone 5C neemt de plaats van de iPhone 5 over in Apple's assortiment, als de goedkoopste manier om aan een iPhone te kopen. De adviesprijs van de goedkoopste versie van de iPhone 5C is dan ook 599 euro. Dat is zo'n 100 euro goedkoper dan de iPhone 5S, maar wel duurder dan sommige Android-topmodellen als de Sony Xperia Z en de Samsung Galaxy S4.

Apple iPhone 5C releasedatum

De Apple iPhone 5C is vanaf eind september in Nederland te koop. Het toestel zal verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, waaronder blauw, geel en groen. Ook heb je de keuze tussen versies met 16 of 32 GB opslagruimte. Je kunt je nu aanmelden voor onze Apple iPhone 5C reminder service, dan sturen we je automatisch een mailtje zodra de iPhone 5C in Nederland te koop is.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden