Vergelijk 2.953.014 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Alcatel introduceert One Touch Pop C-serie

Door ,

Alcatel breidt zijn budgetassortiment fors uit: de fabrikant onthulde zojuist de One Touch Pop C-serie, vier nieuwe Android-smartphones die prima specificaties bieden voor een bodemprijsje.

GSMinfo.nl op IFA 2013

De Frans-Chinese fabrikant Alcatel introduceert jaarlijks tientallen verschillende smartphones, vaak Android-toestellen die prima specificaties weten te bieden voor een bodemprijsje. Eerder deze week introduceerde Alcatel al enkele nieuwe topmodellen, maar zojuist heeft het bedrijf ook nog de Alcatel One Pop C-reeks, bestaande uit de C1, C3, C5 en C7.

Alcatel One Touch Pop C1 Alcatel One Touch Pop C1 achterkant Alcatel One Touch Pop C3 Alcatel One Touch Pop C3 achterkant

Alcatel One Touch Pop C1

De Alcatel One Touch Pop C1 is het instapmodel van Alcatel's budgetreeks. Het toestel heeft een 3,5 inch scherm met een resolutie van 320x480 pixels. De C1 loopt op Android 4.2 Jelly Bean, en de processor is een relatief krachtige 1 GHz processor. De Alcatel One Touch Pop C1 is vanaf oktober te koop, en zal onder andere verkrijgbaar zijn in het groen en roze.

Alcatel One Touch Pop C3

Heb je liever een iets groter scherm, dan is er de Alcatel One Touch Pop C3. Dit toestel is voorzien van een 4 inch scherm, met een WVGA-reoslutie van 480x800 pixels. Ook de processor is een stapje beter, en is een dual-core van 1,3 GHz. Het toestel loopt op Android 4.2 Jelly Bean. Alcatel brengt de Pop C3 naar de markt, tegelijkertijd met verschillende kleurrijke covers voor het toestel.

Alcatel One Touch Pop C5 Alcatel One Touch Pop C5 achterkant Alcatel One Touch Pop C7 Alcatel One Touch Pop C7 achterkant

Alcatel One Touch Pop C5

De Alcatel One Touch Pop C5 heeft een lekker groot 4,5 inch scherm, maar het toestel kan volgens Alcatel nog steeds prima met één hand vastgehouden worden. De C5 beschikt over dezelfde 1,3 GHz processor als de C3. Achterop zit een 5-megapixelcamera die onder andere voorzien is van een panoramafunctie, voorop zit nog een simpele VGA-camera om mee te videochatten. De Pop C5 is vanaf november te koop.

Alcatel One Touch Pop C7

Het vlaggenschip van Alcatel's Pop C-lijn is de One Touch Pop C7. Op het eerste oog kan de C7 mee met sommige topmodellen van andere fabrikanten: het toestel heeft een 5 inch scherm waarvan de resolutie nog onbekend is en een krachtige 1,3 GHz quad-core processor. De camera die achterop zet is echter 'slechts' 5 megapixel. De C7 loopt op Android 4.2 Jelly Bean en ligt vanaf het laatste kwartaal van 2013 in de winkels.

Beschikbaarheid

De genoemde releasedata zijn allemaal wereldwijde releasedatums; het is nog onbekend welke van deze toestellen in Nederland te koop zullen zijn, en wanneer. Ook de adviesprijzen zijn nog onbekend, maar Alcatel kennende zullen ze lekker laag liggen: zo tussen de 100 euro voor het goedkoopste model tot 250 euro voor het topmodel. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden