Vergelijk 2.953.014 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vodafone tarieven buiten de bundel omhoog

Door ,

Vodafone heeft vanochtend bekend gemaakt dat de tarieven voor bellen en SMS'en buiten de bundel worden verhoogd. Een tweede verandering is dat belminuten of sms'jes van een eerdere maand pas worden gebruikt als eerst je nieuwe beltegoed is verbruikt.

De reden van deze verandering is volgens Bart Hofker van Vodafone Nederland dat: “De buitenbundeltarieven al jaren niet gestegen zijn, maar onze kosten wel." Nieuwe klanten met een Vodafone Basis abonnement betalen vanaf nu 30 cent per belminuut of sms buiten de bundel.

De tariefsverhoging heeft voorlopig geen gevolgen voor de huidige Vodafone klanten, deze blijven het oude tarief van 25 cent betalen. Zodra je je Vodafone abonnement verlengd gaan de nieuwe tarieven en voorwaarden in.

Eerder maakt KPN en Hi al bekend dat ze voortaan een jaarlijkse inflatiecorrectie gaan toepassen. Ook Vodafone past nu dus haar tarieven aan, vooralsnog alleen de buiten de bundel tarieven.

De tweede wijziging die wordt doorgevoerd zal voor de meeste gebruikers grotere gevolgen hebben. Voorheen was het zo dat als iemand belminuten over had van vorige maand, deze eerst werden opgemaakt en daarna pas die van de huidige maand. Dit wordt nu omgedraaid. Je maakt dus eerst je 'nieuwe' belminuten op en als je bundel die maand geheel is opgemaakt worden belminuten uit de maand ervoor gebruikt.

Aangezien in hetzelfde persbericht wordt verteld dat "het grootste deel van onze huidige klanten binnen de bundel blijft" zal dit voor hen dus eerder gevolgen hebben.

Overigens vinden wij hier op de redactie het wel erg netjes van Vodafone dat ze ook een tariefsverhoging aankondigen in een persbericht! Maar al te vaak sturen providers alleen persberichten bij 'goed' nieuws en worden prijsverhogingen stilletjes doorgevoerd.

 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden