Vergelijk 2.953.017 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony presenteert QX10 en QX100, Cybershot voor je smartphone

Door ,

Met twee nieuwe lenzen van Sony kun je elke smartphone in een topcamera veranderen. De Sony Cybershot QX10 en QX100 zijn aan de prijzige kant, maar verbeteren de kwaliteit van je foto's dramatisch.

GSMinfo.nl op IFA 2013

Met Sony's twee nieuwe accessoires kun je vrijwel elke smartphone omtoveren tot een fantastische cameraphone. De Cybershot QX10 en QX100 zijn uitstekende lenzen gebouwd op Sony's ervaring in het produceren van Cybershot-camera's. Beide lenzen zijn voorzien van een microSD-geheugenkaartslot, een sluiterknop, en een eigen oplaadbare batterij. Vanaf dit najaar moeten beide lenzen in de winkels liggen.

Sony DSC-QX10 Sony DSC-QX10 Sony DSC-QX10

QX10

De Cybershot QX10 is een 18 megapixel Exmor R CMOS-sensor, en biedt een optische zoom van 10x met een Sony G-lens. Deze lens weegt 105 gram, en is verkrijgbaar in het zwart en wit. De ingebouwde Optical SteadyShot zorgt ervoor dat foto's ook met beweging nog zo scherp mogelijk zijn. Daarnaast kun je zelf kiezen hoeveel instellingen je bepaalt: voor amateurs is er een automatische modus, voor professionals kan alles aangepast worden.

Sony DSC-QX100 Sony DSC-QX100

QX100

De tweede optie is de QX100. Deze lens heeft een 20,2 megapixel Exmor R CMOS-sensor, met 3,6x optische zoom en een Sonnar T-lens. Met de cameraring kun je handmatig scherpstellen en inzoomen, en ook hier kunnen professionals zelf beslissen hoeveel ze instellen. Bovendien werkt deze lens volgens Sony uitstekend in situaties met weinig licht, dus ook in het donker of als je binnen bent zul je nog scherpe kiekjes kunnen schieten.

Android en iOS

De lenzen werken met alle smartphones die op Android of iOS lopen. Of je nu een Sony-smartphone hebt zoals de Xperia Z1, een iPhone, of de Samsung Galaxy S4, de lenzen werken altijd. Het is bovendien niet nodig de lens over je camera heen te schuiven: zet hem midden achterop je smartphone, en vervolgens wordt er via wifi-direct, NFC of Bluetooth verbinding gemaakt met de lens van je telefoon. Het beeld van de QX10 of QX100 wordt vervolgens doorgestuurd naar je smartphone, zodat je fantastische foto's zult kunnen maken met je toestel.

Releasedatum

De Sony Cybershot QX10 en QX100 zullen vanaf dit najaar in Nederland in de winkels liggen. De QX10 gaat zo rond de 250 tot 300 euro kosten, terwijl de QX100 een adviesprijs meekrijgt van rond de 500 euro. Hoewel dat voor sommigen wellicht vrij prijzig is, betaal je honderden euro's meer voor een camera met dezelfde lenzen. De twee Sony Cybershots zijn daarvoor een iets goedkoper alternatief.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden