Vergelijk 2.392.436 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung presenteert Galaxy Gear, smartwatch met Android

Door ,

Samsung introduceert een eigen smartwatch, zo maakte de fabrikant zojuist bekend. De Samsung Galaxy Gear is volgens Samsung een echt fashion item, en zou uitstekend samenwerken met de Note 3.

GSMinfo.nl op IFA 2013

De Samsung Galaxy Gear is een smartwatch, en volgens Samsung een 'companion' voor je Galaxy Note 3. Uniek aan het apparaat is dat het is voorzien is van een 1,9-megapixelcamera, waarmee je niet alleen foto's maar ook video's met een HD-resolutie van 720p kunt maken. Ook ondersteunt het apparaat S Voice, zodat je via je stem opdrachten kunt geven aan je Galaxy Gear.

Specificaties Samsung Galaxy Gear

  • 1,63 inch Super AMOLED-scherm met resolutie van 320x320 pixels
  • Inclusief 1,9-megapixelcamera
  • 800 MHz processor
  • Accu met capaciteit van 315 mAh: gaat een dag mee
  • Polsband verkrijgbaar in zes kleuren

Samsung Galaxy Gear

Geen telefoon maar accessoire

De Samsung Galaxy Watch is expliciet bedoeld als accessoire voor je bestaande smartphone. Hoewel sommige smartwatches ook als mobiele telefoon gebruikt kunnen worden en een alternatief voor de smartphone zijn, is dat bij de Galaxy Gear niet het geval. Op de Galaxy Gear kun je binnenkomende notificaties en andere berichten lezen, en bepaalde simpele acties uitvoeren zonder dat je je smartphone uit je zak hoeft te halen. Met de 'Smart Relay'-features kun je een bericht automatisch openen op je smartphone zodat het direct in beeld staat als je je telefoon uit je zak haalt.

Ook zijn er verschillende apps speciaal voor de Galaxy Gear gebouwd, die je via een speciale appstore kunt downloaden. De Galaxy Gear is onder andere voorzien van een stappenteller en accelerometer, waarmee het toestel uitermate geschikt is voor fitnessfanaten. Met de Galaxy Gear zou je gemakkelijk je fitnessactiviteiten in de gaten moeten kunnen houden.

2013: jaar van de smartwatch?

De afgelopen maanden hebben verschillende fabrikanten ons weten te verrassen met smartwatches. Zo brengt Sony binnenkort al de SmartWatch 2 uit, zou Apple al een tijdje werken aan de iWatch, en kondigt LG waarschijnlijk zeer binnenkort een eigen horloge aan dat loopt op Android. De Samsung Galaxy Gear lijkt zich vooral te onderscheiden in zijn integratie met Samsung's smartphones, de toevoeging van een camera, en unieke Samsung-software zoals S Voice.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Gear ligt tegelijkertijd met de Galaxy Note 3 in de winkels, en is vanaf 25 september te koop in Nederland. De adviesprijs van de Galaxy Gear is 299 euro.De Samsung Galaxy Gear werkt direct samen met de nieuwe Note III; een update die compatibiliteit met de Note II, Samsung Galaxy S4 en Galaxy S III toevoegt komt binnenkort.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden