Vergelijk 2.392.436 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony onthult Xperia Z1 met 20,7 megapixel camera

Door ,

Op de IFA-technologiebeurs in Berlijn heeft Sony zojuist de Xperia Z1 onthuld. De Sony Xperia Z1 is het nieuwe vlaggenschip van de Japanse fabrikant, en is onder andere voorzien van een camera met een sensor van 20,7 megapixel.

GSMinfo.nl op IFA 2013

De Sony Xperia Z1 is het nieuwe vlaggenschip van de Japanse fabrikant, en de specificaties maken duidelijk dat we hier te maken hebben met een zeer indrukwekkende Android-smartphone. Het toestel zou 'het beste van Sony' samenbrengen, wat we onder andere terugzien in de 20,7-megapixelcamera en het 5 inch Full HD-scherm. De Xperia Z1 is vanaf dit najaar in Nederland te koop.

Specificaties Sony Xperia Z1

  • 5 inch scherm met Bravia-technologie en Full HD-resolutie van 1080x1920 pixels
  • Zeer krachtige 2,2 GHz quad-core processor
  • 20,7 megapixel camera achterop maakt foto's en HD-video's
  • Loopt op Android 4.3 Jelly Bean met Sony's TimeScape UI
  • IP-55 en IP-58 certificatie: stof- en waterdichte smartphone

20,7-megapixelcamera

Misschien wel de belangrijkste feature van de Xperia Z1, als we Sony mogen geloven, is de 20,7-megapixelcamera die achterop het toestel zit. De meeste toptoestellen tot nu toe hadden vaak een camera van 'slechts' 13 megapixel, maar Sony doet er dus nog een schepje bovenop. In theorie zouden foto's gemaakt met de Xperia Z1 dus een stuk scherper moeten zijn. Ook is de Xperia Z1 voorzien van unieke apps als Social Live (deel live beelden met vrienden via Facebook), Info-Eye (meer info over alles waar je foto's van maakt, van wijn tot monumenten) en Timeshift Burst (maak snel meerdere foto's van een moment en bewaar alleen de beste).

'Best of Sony'

Sony is een flink Japans bedrijf dat natuurlijk niet alleen smartphones maakt, en de laatste tijd lijkt de fabrikant steeds meer de divisies naar elkaar toe te trekken. Volgens Sony biedt de Xperia Z1 dan ook 'het beste van Sony', wat onder andere betekent dat de beeldschermtechnologie van Sony's Bravia-afdeling komt, en dat de camera gebouwd is op techniek uit de Cybershot-divisie. Verder is de Xperia Z1 voorzien van Sony-initiatieven voor games (PlayStation Mobile), muziek (Walkman & Music Unlimited) en meer. 

Tot slot is de Xperia Z1, zoals we inmiddels van Sony-smartphones gewend zijn, volledig waterdicht. De IP-55 en IP-58-certificatie betekent dat de Z1 een half uur water van maximaal een meter diep overleeft. Ook is het toestel stof- en spatwaterdicht. Douchen met je smartphone of je toestel even onder de kraan houden als er modder op zit? Met de Xperia Z1 is het allemaal geen probleem.

Beschikbaarheid

De Xperia Z1 wordt vrijwel direct naar de winkels gebracht door Sony. Binnen enkele weken zou het nieuwe topmodel al in sommige landen te koop moeten zijn. Ook in Nederland hoeven we niet al te lang te wachten: de Xperia Z1 is hier eind september te koop. De adviesprijs voor de Sony Xperia Z1 ligt waarschijnlijk zo rond de 600 euro. Het toestel is de hele week te bewonderen op de IFA-technologiebeurs in Berlijn, waar ook GSMinfo.nl aanwezig is. Je kunt dan ook binnenkort een uitgebreide hands-on van de Xperia Z verwachten van ons.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden