Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Apple's iOS 7 verschijnt op 10 september'

Door ,

Nuance, het bedrijf dat Apple's Siri ontwikkelt, heeft in een mail aangegeven dat de definitieve versie van iOS 7 op 10 september uitgebracht wordt. Op die datum wordt waarschijnlijk ook de nieuwe iPhone onthuld.

De definitieve versie van iOS 7 verschijnt op 10 september, zo beweert software ontwikkelaar Nuance. Nuance is het bedrijf dat Siri ontwikkelde, de stemassistent in iOS, en is dus redelijk betrouwbaar te noemen op het gebied van Apple-nieuws. De datum is terug te vinden in een mailtje dat Nuance stuurde naar ontwikkelaars, wat door één van die ontwikkelaars online werd gezet op Twitter. In het mailtje wordt duidelijk 10 september genoemd als releasedatum voor de 'iOS 7 GA'-versie, ofwel 'General Availability'. Ontwikkelaars kunnen dus op die dag met de definitieve versie van iOS 7 aan de slag, en consumenten waarschijnlijk niet veel later.

Apple iOS 7

iPhone 5S & 5C

iOS 7 is de nieuwste versie van Apple's mobiele besturingssysteem. De update zal gratis te downloaden zijn voor iedereen met een iPhone 4, iPhone 4S of iPhone 5. Ook alle iPad-versies vanaf de iPad 3 zullen de update kunnen downloaden. Bovendien zal iOS 7 waarschijnlijk al direct beschikbaar zijn op de nieuwe iPhones. Volgens verschillende bronnen organiseert Apple op 10 september een persconferentie waar niet alleen de iPhone 5S, maar ook een goedkopere iPhone 5C onthuld zullen worden.

Afscheid van skeumorphism

Met iOS 7 introduceert Apple voor het eerst sinds de launch van het mobiele besturingssysteem een compleet nieuw design. Apple heeft gekozen voor een platter design met meer pastelkleuren, dat iets abstracter en moderner overkomt dan het design van iOS in het verleden. De afgelopen jaren koos Apple vooral voor 'skeumorphism', een designstijl die de echte wereld probeert na te bootsen. Daar wordt met iOS 7 dus afstand van gedaan.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden