Vergelijk 2.449.415 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG Optimus L1 II onthuld: ultieme budgetphone

Door ,

LG breidt zijn budgetassortiment vandaag verder uit, met de onthulling van de LG Optimus L1 II. Deze Android-smartphone is voorzien van een zeer lage prijs en lijkt daarmee een ultiem instapmodel te zijn.

De LG Optimus L1 II is zo 'basic' als een smartphone maar kan zijn: een goedkoper instapmodel zul je waarschijnlijk niet snel vinden. De L1 II beschikt over een 3 inch scherm met een resolutie van 320x240 pixels, en loopt op Android 4.1 Jelly Bean. LG levert daarnaast wat eigen software mee, zoals QuickMemo en Cheese Shutter. Met die laatste functie kun je foto's maken met de 2 megapixel camera door 'Cheeeeese!' tegen je telefoon te roepen.

Specificaties LG Optimus L1 II

  • 3 inch scherm met resolutie van 240x320 pixels
  • 1 GHz processor met 512 MB RAM-geheugen
  • 4 GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD
  • 2 megapixel camera achterop
  • Loopt op Android 4.1 Jelly Bean

LG Optimus L1 II zwart

Optimus L II-serie

De LG Optimus L1 II is onderdeel van LG's Optimus L II-serie, goedkope Android-smartphones die toch verrassend veel functies bieden. Eerder dit jaar bracht LG al de Optimus L3 II, de Optimus L5 II, en de Optimus L7 II uit. Daarnaast wordt komende maand waarschijnlijk de LG Optimus L9 II onthuld, de opvolger van de Optimus L9 en het vlaggenschip van LG's budgetlijn. De L1 II is het absolute budgetmodel van LG, en hoewel de specificaties wellicht wat tegenvallen maakt de zeer lage prijs veel goed.

Nederlandse release

Het is nog onbekend of de LG Optimus L1 II ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Het toestel is binnenkort in Vietnam verkrijgbaar, en zal daar verkocht worden in het zwart en wit voor omgerekend zo'n 70 euro. Later dit jaar zal de L1 II ook beschikbaar zijn in onder andere Rusland en Engeland, waardoor het zeer aannemelijk is dat LG's budgettopper uiteindelijk ook in Nederland te koop zal zijn. We houden je op de hoogte!

LG Optimus L1 II wit

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden