Vergelijk 2.956.156 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG G2 onthuld: krachtige 5,2 inch smartphone die met je meedenkt

Door ,

De zojuist onthulde LG G2 is het nieuwe Android-toptoestel van LG, en is voorzien van zeer indrukwekkende specificaties. Deze smartphone is 'learning from you', en doet volgens LG alles wat gebruikers van een smartphone zouden verwachten.

De LG G2 werd zojuist onthuld door de Koreaanse fabrikant op een presentatie voor de pers in New York. Het nieuwe vlaggenschip van LG is een ontzettend krachtige Android-smartphone. De slogan voor de G2 is 'Learning from You', omdat het toestel volgens LG geheel gebouwd is op de wensen van de gebruikers. Het gemak van jou als de consument zou centraal moeten staan. De LG G2 moet binnen acht weken in Europa verkrijgbaar zijn; een precieze Nederlandse releasedatum is nog niet vrijgegeven.

Specificaties LG G2

  • 5,2 inch IPS-LCD-scherm met Full HD-resolutie
  • Krachtige 2,3 GHz quad-core processor
  • 13 megapixel camera voor foto's en HD-video achterop
  • Loopt op Android 4.2 Jelly Bean
  • 32 GB opslagruimte ingebouwd, niet uitbreidbaar

LG G2

Krachtige quad-core

De specificaties van de LG G2 zijn zéér indrukwekkend. De 2,3 GHz quad-core processor is de krachtigste van het moment, en zal ervoor zorgen dat al je apps zo vloeiend als maar kan zullen lopen. Of je nu razendsnel wil kunnen switchen tussen WhatsApp, Twitter en Facebook, of de nieuwste games zonder gestotter wil kunnen spelen: de G2 kan het allemaal moeiteloos aan. Achterop zit een 13 megapixelcamera, waarmee je video's in Full HD en uitstekende foto's zult kunnen maken.

Full HD

Op het 5,2 inch scherm van de LG G2 zien de getoonde beelden er door de Full HD-resolutie van 1080x1920 pixels bovendien allemaal razendscherp uit. En omdat LG heeft gekozen voor een scherm met IPS-LCD-technologie heb je een scherm met uitstekend contrast. Dat betekent dat je ook in de volle zon nog probleemloos het scherm van de G2 af zult kunnen lezen. Tel daar de zeer ruimte 32 GB aan ingebouwde opslagruimte bij op, en je hebt één van de meest indrukwekkende smartphones ooit gemaakt.

Knoppen achterop

Het design van de LG G2 brengt enkele verrassingen met zich mee. Normaal zitten de power- en volumeknop op de zijkant van een smartphone, maar LG heeft ervoor gekozen die knoppen naar de achterkant te verplaatsen, net onder de camera. Het is even wennen misschien, maar heeft wel bepaalde voordelen. Want hoewel de LG G2 met zijn 5,2 inch scherm aan de grote kant is, kun je de volumeknoppen en powerknop zo nog wel gemakkelijk met één hand bereiken. Door de knoppen langer ingedrukt te houden open je bovendien direct de QuickMemo-app.

Denkt met je mee

Volgens LG zijn smartphones tot nu toe nooit écht met het oog op de eindgebruiker gebouwd. Er zijn altijd bepaalde aspecten van een smartphone waar je aan moet wennen, of designelementen die je net niet helemaal aanspreken. Dat behoort tot het verleden met de G2, als we LG mogen geloven. Het toestel is gebouwd met de meestgehoorde wensen van LG-gebruikers in het achterhoofd. De smartphone is dus aangepast, en aanpassingen van de gebruiker worden niet verland: "To me, you are perfect," aldus LG in reclames voor de G2.

Dat zien we terug in verschillende aspecten van de G2. Zo heeft LG de 'bezel' (de zwarte randen om het scherm) zo klein mogelijk gehouden, waardoor het 5,2 inch scherm bijna de hele voorkant vult. Zo heb je een groot scherm, maar een toestel dat qua omvang flink meevalt in lompheid. Ook heeft de G2 een batterij met een vrij grote capaciteit, waardoor je het toestel niet al na een paar uur weer hoeft op te laden. Bovendien zegt LG enkele vernieuwingen in Android 4.2 en de eigen userinterface doorgevoerd te hebben die het de gebruiker makkelijker moeten maken.

Daarnaast zijn er nog verschillende unieke softwarefuncties ingebouwd in de G2. Zo is er bijvoorbeeld de QuickRemote, waarmee je zelf een afstandsbediening kunt samenstellen. Met een nieuwe 'Guest Mode' kun je een tweede account maken voor je smartphone met beperkte toegang, zodat je iemand je smartphone uit kunt lenen zonder je zorgen te maken over persoonlijke gegevens. Of gebruik 'Answer Me' om automatisch op te nemen door de telefoon naar je oor te bewegen.

Beschikbaarheid

De LG G2 is pas nét onthuld, maar in het thuisland van LG hoeven ze niet lang te wachten om het toestel te kopen. Sterker nog: de G2 is vanaf nú verkrijgbaar in Zuid-Korea. De rest van de wereld kan ook binnen acht weken met het toestel aan de slag, want LG zegt de G2 wereldwijd bij meer dan 130 telefoonaanbieders te willen uitrollen.

In Nederland is het nog niet bekend wanneer de LG G2 precies te koop zal zijn. Ook een adviesprijs is nog niet vrijgegeven, maar het toestel zal waarschijnlijk zo rond de 600 euro gaan kosten. Kun je echt niet wachten, ga dan voor de LG Optimus G Pro, een andere krachtige LG-smartphone die sinds deze maand in Nederland te koop is.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden