Vergelijk 2.392.436 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

4G-netwerk Vodafone per direct actief in Randstad

Door ,

Provider Vodafone activeert per direct haar 4G-netwerk in de Randstad. Vanaf vandaag kunnen Vodafone-klanten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht gebruikmaken van supersnel internet. Ook heeft de provider de internetsnelheid van alle 3G-abonnementen verhoogd.

Vodafofone heeft haar 4G-netwerk geactiveerd in de Randstad. Dit heeft de provider in een persbericht laten weten. Klanten kunnen vanaf vandaag gebruikmaken van dit snelle netwerk. Iedereen die vanaf vandaag een RED-abonnement afsluit, kan in de Randstad gelijk gebruikmaken van 4G. Voor klanten die al een RED-abonnement hebben, worden later deze maand aangesloten. Het 4G-netwerk is momenteel actief in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Zie hieronder voor een dekkingsoverzicht.

Dekking Vodafone 4G

4G op je smartphone?

Vodafone maakt gebruik van twee frequenties voor haar 4G-netwerk, namelijk de 800 MHz-band en 1800 MHz-band. Of je met je toestel op het 4G-netwerk kunt, hangt af van de ondersteuning die je smartphone biedt. Vodafone zelf biedt ondersteuning aan de volgende toestellen: BlackBerry Z10, BlackBerry Q10, Sony Xperia Z, Sony Xperia SP, HTC One, Samsung Galaxy S III en de Samsung Galaxy Note II.

Er zijn nog veel meer toestellen die 4G ondersteunen. Dus mocht je een sim-only willen, kijk dan eens bij ons telefoonoverzicht en kies zelf een 4G-toestel uit. Of lees ons uitgebreid artikel over 4G waar al je vragen beantwoord worden.

Oók snellere 3G-verbinding

Naast het uitrollen van het 4G-netwerk heeft Vodafone tevens laten weten dat het de snelheden van 3G voor haar klanten verhoogt. Hiermee is mogelijker om sneller te internetten als je onderweg bent.

Vodafone is de tweede provider die 4G in Nederland uitrolt. KPN beet het spits in februari al af. Concurrenten Tele2 en T-Mobile hebben nog geen concrete datum gegeven wanneer zij beginnen met het uitrollen van hun 4G-netwerk.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden