Vergelijk 2.843.621 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Motorola onthult Moto X: customize je smartphone

Door , - 1 reactie

Na maanden van speculatie en geruchten heeft Motorola zojuist eindelijk de Moto X onthuld op een evenement in New York. De Moto X wordt in Amerika geproduceerd, en kan vrijwel volledig worden gecustomized door consumenten, met kleurkeuzes voor alle kanten van het toestel en meer.

Na veelvuldig uitlekken is de Moto X vandaag eindelijk voor het eerst aan de pers getoond tijdens een presentatie in New York. Het is de eerste smartphone die Motorola en Google deels samen ontwikkeld zouden hebben, en wordt door velen dan ook gezien als het nieuwe vlaggenschip voor Android. De Moto X wordt in Amerika gemaakt en zal daar later deze maand in de winkels liggen. Het is nog niet bekend of de Moto X ook naar Nederland zal komen; Motorola is sinds vorig jaar niet meer actief op de Nederlandse markt.

Motorola Moto XMotorola Moto X

Specificaties Moto X

De Motorola Moto X is qua specificaties een niet al te indrukwekkend toestel, en is minder krachtig dan bijvoorbeeld de LG Nexus 4 die eind vorig jaar verscheen, en andere topmodellen van het moment zoals de Samsung Galaxy S4 en de HTC One. De prijs van de Moto X is dan weer wel vrij laag, en bovendien zijn er enkele unieke software-gerelateerde features aan het toestel toegevoegd. De specificaties van de Moto X op een rijtje:

  • 4,7 inch scherm met HD-resolutie van 720x1280 pixels
  • Krachtige 1,7 GHz dual-core processor, 2GB RAM-geheugen.
  • Loopt op Android 4.2 Jelly Bean, met geplande update naar Android 4.3
  • Inclusief 'Always On'-voice commands: geef commando's zonder je telefoon aan te hoeven raken
  • 10 megapixel 'Clear Pixel'-camera achterop, 2 megapixel camera voorop
  • 16 of 32 GB opslagruimte, plus 2 jaar 50 GB op Google Drive gratis

Zelf customizen

Uniek aan de Motorola Moto X is dat het één van de eerste smartphones is die volledig in Amerika geproduceerd staat worden. Google en Motorola hebben een fabriek geopend in Forth Worth, Texas waar de Moto X sinds kort van de lopende band rolt. Bestellers van het toestel in Amerika kunnen het toestel bovendien customizen tijdens het bestelproces, zodat iedereen zijn eigen unieke smartphone kan bestellen.

Via de site van Motorola kun je bijvoorbeeld kiezen voor verschillende kleuren voor de voor- en achterkant, en je kunt een persoonlijke boodschap op de achterkant laten graveren. Je hebt een vrij brede keus in aanpassingen: er zijn twee opties voor de voorkant, zeven voor de accentkleuren (bijvoorbeeld op de camera), en achttien keuzes voor de cover achterop, van felle kleuren tot een nep-houten look (al verschijnt de houten versie pas later, aldus Motorola). Uiteindelijk zouden er volgens Motorola 504 verschillende keuzes voor de Moto X beschikbaar moeten zijn.

Bovendien is het mogelijk om al via de website een achtergrond voor je smartphone in te stellen. Zo heb je direct je eigen unieke Moto X uitgekozen. Omdat de fabriek in Amerika staat zal het toestel bovendien al razendsnel thuisbezorgd kunnen worden. Via providers verkoopt Motorola overigens ook nog enkele standaardversies van de Moto X met de populairste kleuren, zonder mogelijkheid tot customizen. De verwachting is dat als de Moto X in Nederland verkocht gaat worden wij dat ook niet zullen kunnen customizen.

Unieke software

Motorola heeft de Moto X voorzien van enkele unieke software functies. Zo is er een voice commands-optie die altijd actief is: zolang je telefoon maar aan staat kun je er tegen praten om acties uit te voeren. Zo kun je handsfree je mail checken, notities maken, of een route inplannen in je navigatie. Deze feature lijkt een uitgebreide versie van Google's eigen Google Now-dienst te zijn.

De Motorola Moto X is voorzien van een 'Active Display', een unieke functie waarmee je notificaties en de acties ervoor direct naar je unlockscherm worden gebracht. Dat betekent dat als je een sms'je krijgt terwijl je smartphone op stand-by staat, je ervoor kunt kiezen om omhoog te swipen bij het unlocken om direct op dat sms'je te reageren. Het AMOLED-scherm van de Moto X zorgt er bovendien voor dat notificaties in beeld kunnen komen terwijl het toestel op stand-by staat, zonder dat er veel stroom wordt verbruikt.

Ook is er een speciale Motorola Connect-extension voor Chrome uitgebracht, waarmee je acties uit kunt voeren op je telefoon via een plug-in voor Chrome op je laptop of computer. Verstuur bijvoorbeeld sms'jes via je computer, of ontvang telefoons op je laptop. Dan is er nog Motorola Assist, waarmee je bepaalde nuttige acties zoals een hands-free modus en stille modus in kunt programmeren voor bepaalde situaties. Stap je in een auto, dan wordt drive-modus automatisch aangezet. De Motorola Moto X loopt standaard nog op Android 4.2 Jelly Bean, maar een update naar het vorige week onthulde Android 4.3 Jelly Bean zal zo spoedig mogelijk volgen.

Beschikbaarheid

De Motorola Moto X kan door Amerikanen binnen een paar weken besteld worden bij verschillende providers of via Motorola's website. Volgens Motorola zal de Moto X uiteindelijk wereldwijd uitgebracht worden, maar specifieke details over die launchplannen ontbreken nog. Het is nog niet bekend of en wanneer de Moto X naar Europa komt, omdat Motorola nauwelijks nog actief is op de Europese markt. Mochten we meer horen over een Nederlandse release voor de Moto X, dan lees je dat direct op GSMinfo.nl.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden