Vergelijk 2.862.519 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry 10-update voor Z10, Q10 en Q5 verschenen

Door ,

Vanaf deze week rolt BlackBerry een update uit voor alle smartphones met het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem. De update voegt nieuwe functies en andere verbeteringen toe aan de BlackBerry Q10, Z10 en de Q5.

BlackBerry is deze week begonnen met het uitrollen van een update voor het BlackBerry 10-besturingssysteem. Uiterlijk eind deze zomer zou de update wereldwijd uitgerold moeten zijn, maar in Nederland lijkt de update nu al beschikbaar te zijn. Op de BlackBerry Q5 op de redactie van GSMinfo.nl sinds woensdag te downloaden. De totale omvang van de update is 151 MB, en hij kan gedownload worden zonder je BlackBerry aan te sluiten op de computer. Wel wordt aangeraden om je BlackBerry aan de oplader te hangen tijdens het updaten, omdat het proces even kan duren.

Nieuw in BlackBerry 10.1.04181

De 'maintenance release' update voor BlackBerry 10.1, met versienummer 10.1.04181, voert een flink aantal kleine verbeteringen en vernieuwingen door die ervoor moeten zorgen dat de BlackBerry Z10, de BlackBerry Q10 en de nieuwe BlackBerry Q5 nog soepeler lopen. Ook zijn er nieuwe features en handigheidjes toegevoegd. Zo kun je nu bepaalde swipe-acties doen in de BlackBerry Hub om gemakkelijk van mail naar mail of naar updates te verspringen. Swipe naar rechts en omlaag voor het volgende bericht, swipe naar rechts en omlaag voor het vorige bericht.

Facebook, Twitter en LinkedIn

Verder heeft BlackBerry een flink aantal populaire apps vernieuwd. Met de update ben je automatisch voorzien van de nieuwste versie van de apps voor Facebook, Twitter en LinkedIn. Zo zal de timeline in de Twitter-app nu automatisch vernieuwen, en kun je in de Facebook-app vrienden taggen in foto's die je al eerder hebt geupload. Handige nieuwe features zijn er ook voor BlackBerry World: in deze appstore kun je nu een overzicht terugvinden van de twaalf apps die je het laatst bekeken hebt, en een verlanglijstje bijhouden van maximaal 48 apps die je nog zou willen downloaden. Een volledig overzicht van alle verbeteringen is terug te vinden op de site van BlackBerry.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden