Vergelijk 2.392.436 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Consumentenbond dient klachten in tegen reclames sms-diensten

Door , - 1 reactie

De consumentenbond heeft drie klachten ingediend bij de Reclame Code Commissie tegen aanbieders van sms-diensten. De aanbieders zouden misleidende reclame maken.

Één van de sms-diensten die het aan de stok met de consumentenbond heeft gekregen, is de applicatie 'Friend Tracker'. Hiermee zou je vrienden kunnen opsporen, maar in feite gaat het om slechts een gifplaatje. De andere aangeklaagde diensten zijn Artiq Mobile en D2Mobile. Artiq Mobile prijst een sms-dienst aan als wedstrijd om een 'iPhone 3G Shine' te winnen. D2Mobile maakt reclame met het aanbod om een 'IQ Test' te doen.

"We pakken nu drie voorbeelden, maar er zijn veel meer misleidende reclames voor sms-diensten te vinden", aldus Diek Schipper van de Consumentenbond. "Ik hoop dat Heemskerk consumenten gaat beschermen tegen deze misleiding". 

Zelf erger ik me dood aan al die reclames, zeker als je nagaat dat er daadwerkelijk mensen intuinen. Snel aanpakken dus, die onzin.

Bron: tweakers.net

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden