Vergelijk 2.953.014 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry Q5 nu te koop in Nederland

Door ,

De BlackBerry Q5 is het goedkoopste toestel met het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem tot nu toe. Deze QWERTY-smartphone is vanaf deze week ook in Nederland verkrijgbaar.

De BlackBerry Q5 is nu te koop in Nederland. Deze QWERTY-smartphone is het nieuwe instapmodel voor BlackBerry 10, en is voorzien van een relatief lage prijs. Vooralsnog zijn helaas alleen de zwarte en witte BlackBerry Q5 in Nederland verkrijgbaar. Of de rode en roze versies van het toestel hier ook uitgebracht gaan worden is onbekend.

Specificaties BlackBerry Q5

  • 3,1 inch touchscreen met resolutie van 720x720 pixels
  • Typ razendsnel berichtjes met het fysieke QWERTY-toetsenbord
  • Krachtige 1,2 GHz dual-core processor zorgt ervoor dat alles soepel loopt
  • 5 megapixel camera achterop
  • Loopt op BlackBerry 10.1

BlackBerry Q5 BlackBerry Q5 BlackBerry Q5

BlackBerry 10

De BlackBerry Q5 is de derde smartphone met het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem. De twee eerdere toestellen waren de BlackBerry Q10 en de Z10, vlaggenschepen voor het besturingssysteem en dus ook voorzien van een wat hogere prijs. Met de Q5 zien we voor het eerst een smartphone die het nieuwe besturingssysteem biedt voor een wat lagere prijs. De huidige prijs van de Q5 zit iets boven de 300 euro, maar het toestel is qua functionaliteit haast net zo uitgebreid en veelzijdig als de Q10.

Bij het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem staat productiviteit centraal. BlackBerry hoopt dit te bereiken door het makkelijk te maken om tussen apps te wisselen met Peek & Flow. Swipe omhoog, en je ziet direct of je nog meldingen hebt. Swipe vervolgens door naar rechts, en je opent de BlackBerry Hub waar al je berichten bij elkaar komen. Je hebt niet langer aparte apps nodig voor mail, sociale netwerken en BlackBerry Messenger: vanuit de Hub kun je alles terugvinden én je kunt er direct reageren.

QWERTY-gemak

Er verschijnen tegenwoordig nog maar weinig smartphones voorzien van een fysiek QWERTY-toetsenbord. Het enige andere QWERTY-toestel dat de afgelopen maanden Nederland bereikte is de BlackBerry Q10, het 'QWERTY-vlaggenschip' van BlackBerry 10. Dat is jammer, want voor veel mensen die dagelijks honderden berichtjes de wereld insturen is zo'n fysiek QWERTY-toetsenbord nog altijd essentieel. Bovendien kun je met BlackBerry verschillende toetsenbord-snelkoppelingne gebruiken om razendsnel bepaalde acties uit te voeren of apps te openen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden