Vergelijk 2.468.378 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'BlackBerry 10.2 krijgt verbeterde notificaties, WiFi Direct'

Door ,

Een nieuwe update voor BlackBerry 10 brengt enkele veelgevraagde features met zich mee, waarvan de eerste screenshots vandaag al zijn uitgelekt.

Een gebruiker van het nieuwe BlackBerry 10.2 op de BlackBerry Q10 postte alvast enkele screenshots op CrackBerry. De screenshots bieden een eerste blik op de nieuwe features, waaronder de toevoeging van een ingebouwde Evernote en ondersteuning van WiFi Direct. Met die laatste functie is het mogelijk twee internetapparaten met elkaar te laten verbinden zonder tussenkomst van een router. Daarmee kun je bijvoorbeeld gemakkelijk je BlackBerry verbinden met een TV, tablet of printer.

BlackBerry 10.2 BlackBerry 10.2 BlackBerry 10.2 BlackBerry 10.2 BlackBerry 10.2 BlackBerry 10.2 BlackBerry 10.2 BlackBerry 10.2 BlackBerry 10.2 BlackBerry 10.2

Verbeterde notificaties

Misschien wel de grootste vernieuwing is terug te vinden in de notificaties. Zo zijn updates en andere notificaties nu niet alleen meer terug te vinden in de BlackBerry Hub, maar kunnen ze bij binnenkomst over je andere apps/menu's worden weergegeven. Deze updates worden bij andere besturingssystemen 'toast notifications genoemd'.

Je kunt apps bovendien prioriteiten meegeven, en vervolgens kiezen waar je updates over kwijt. Zo kun je ervoor kiezen om alleen een notificatiebericht te ontvangen als je een mail krijgt, bijvoorbeeld. Ook kun je vanuit de meeste notificaties direct actie ondernemen: druk op de mailnotificatie, en er klapt gelijk een reply-venstertje onder uit. Zo hoef je geen aparte app te openen om te reageren. Daarnaast zijn er verbeteringen doorgevoerd in de instellingen-app, en er is een App Manager toegevoegd.

Beschikbaarheid

BlackBerry heeft nog bekend gemaakt wanneer de update, die versienummer 10.2.0.483 heeft meegekregen, voor alle gebruikers uitgerold gaat worden. Een beta-versie van BlackBerry 10.2 is echter sinds kort beschikbaar voor ontwikkelaars, wat betekent dat het Canadese bedrijf al flink aan het testen is met de nieuwe software. Als alles meezit zullen bezitters van een BlackBerry Z10 of Q10 dus binnen afzienbare tijd ook zelf aan de slag kunnen met de nieuwe features.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden