Vergelijk 2.843.987 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei Ascend D2 krijgt geen Nederlandse release

Door , - 1 reactie

De Huawei Ascend D2 zal niet in Nederland worden uitgebracht, zo heeft Huawei Nederland laten weten tegenover GSMinfo.nl. In plaats daarvan gaat het bedrijf zich focussen op de nieuwe Huawei Ascend P6.

De Huawei Ascend D2 werd begin dit jaar onthuld als het nieuwe vlaggenschip van de Chinese fabrikant. Het toestel, voorzien van een 5 inch scherm met Full HD-resolutie en een forse batterij met een capaciteit van 3000 mAh, zou vanaf dit voorjaar in Nederland verkrijgbaar zijn. Inmiddels zijn de plannen echter gewijzigd: de Huawei Ascend D2 zal niet in Nederland verkocht worden, zo heeft Huawei Nederland bevestigd tegenover GSMinfo.nl.

Focus op Ascend P6

Huawei kiest ervoor om de Ascend D2 niet naar Nederland te brengen zodat het bedrijf zich volledig kan focussen op de Huawei Ascend P6. Deze smartphone werd afgelopen week door Huawei gepresenteerd op een evenement in Londen, en is het nieuwe vlaggenschip voor Huawei. De Ascend P6 is met een dikte van slechts 6,18 millimeter de dunste smartphone ooit. Bovendien is de Ascend P6 voorzien van een quad-core processor, een 8 megapixel camera achterop, en een indrukwekkende 5 megapixel camera voorop. De Huawei Ascend P6 is vanaf eind juli verkrijgbaar in Nederland.

Ascend D1

Het is niet voor het eerst dat Huawei uiteindelijk besluit een toestel niet naar Nederland te brengen. De Huawei Ascend D1, de voorloper van de Ascend D2, overkwam precies hetzelfde. Dat toestel zou oorspronkelijk eind 2012 hier beschikbaar zijn, maar Huawei besloot toen te focussen op de Huawei Ascend Mate en de Ascend D2. Inmiddels is de Ascend Mate wél in Nederland verkrijgbaar, maar ook het nieuwe toestel in de Ascend D-reeks slaat ons land over. Een Huawei Ascend D3 is nog niet aangekondigd door Huawei, maar misschien is driemaal scheepsrecht en zien we dat eventuele toestel wél in Nederland verschijnen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden