Vergelijk 2.380.785 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei: update Android 4.2 voor Ascend D1, Ascend P1 en Ascend G615

Door , - 17 reacties

Huawei heeft aangekondigd dat het drie van haar oudere toestellen gaat updaten naar Android 4.2 (Jelly Bean). Het gaat om de Huawei Ascend D1, Huawei Ascend P1 en de Huawei Ascend G615 (Honor 2). Ze krijgen tevens de nieuwe versie van Huawei's skin Emotion UI aangemeten.

Richard Yu, CEO van Huawei, heeft op Weibo laten weten dat de fabrikant de Huawei Ascend D1, Huawei Ascend P1 en de Huawei Ascend G615 (Europese versie van de Honor 2) gaat updaten naar Android 4.2 (Jelly Bean). Deze drie oudere modellen krijgen naast Jelly Bean ook een nieuwe versie van Huawei-interface Emotion UI 1.6. Voor ons zijn alleen de Ascend P1 en Ascend G615 interessant aangezien de D1 hier niet verkocht wordt.

Yu liet tevens weten dat dit niet de enige toestellen zijn die een update zullen ontvangen. We verwachten dat het gaat om de nieuwe topmodellen Huawei Ascend P2 en de Huawei Ascend Mate. Beide draaien nu nog op Android 4.1 (Jelly Bean). Of dit daadwerkelijk zo is en wanneer de update gaat plaatsvinden, is nog niet bekend.

Huawei toestellen

 

Android 4.2 Jelly Bean

Android 4.2 is een kleine update en heeft net als Android 4.1 de naam Jelly Bean. Het brengt dan ook niet heel veel nieuwe features afgezien van een aantal bugfixes, Photo Sphere waarmee je panoramafoto's kunt maken en een verbeterde versie van Google Now. De grote Android-update naar Android 5.0 wordt het einde van dit jaar pas verwacht. Google wil fabrikanten eerst de kans geven om eerst hun toestellen bij te werken.

Bron: GSMarena

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden