Vergelijk 2.589.882 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

25 procent van de Android smartphones draait op Jelly Bean

Door ,

Maar liefst 28,4 procent van de Android toestellen draait op Jelly Bean. De laatste cijfers van Google tonen aan dat er nu meer smartphones op Android 4.1 of hoger lopen dan op Ice Cream Sandwich (Android 4.0).

Het is weer zover. Iedere maand brengt Google een overzicht uit waarop te zien hoeveel procent van de toestellen op een bepaalde versie draait. Het bedrijf meet dit door te kijken welke toestellen de laatste tijd contact hebben gemaakt met de server van de Play Store. Aan de hand van deze cijfers is te zien dat Jelly Bean (Android 4.1 en 4.2) een flinke sprong heeft genomen de afgelopen maanden. Zo draait momenteel maar liefst 28,4 procent van de smartphones op de nieuwste versie. Hiermee heeft het Ice Cream Sandwich (Android 4.0) ingehaald; deze is blijven steken op 27,5 procent.

Het grootste deel van de Android-telefoons draait echter nog steeds op de oudere Gingerbread-versie (Android 2.3). Ruim 38 procent heeft nog steeds deze versie. Dit zijn vaker oudere modellen die niet kunnen bijgewerkt. Toch is de verwachting dat Jelly Bean de aankomende tijd nog flink zal groeien met de komst van nieuwe toestellen als de Samsung Galaxy S4 en HTC One. Of het Gingerbread zal inhalen, is nog maar de vraag...

Cijfers Android mei 2013

(Klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Bron: Android Developers

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden