Vergelijk 3.073.561 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC: Geen verdere vertraging One na uitspraak rechter

Door ,

HTC blijft ondanks de uitspraak van de rechter gewoon exemplaren van de HTC One verkopen. Het bedrijf heeft laten weten dat het geen verdere vertraging verwacht en tevens op zoek is naar een oplossing samen met STM.

Gisteren werd bekend dat de nieuwe HTC One onrechtmatig dezelfde microfoontechnologie gebruikt als in sommige Nokia-toestellen. Nokia kaartte dit aan bij de rechtbank in Amsterdam en die deed uitspraak dat HTC de onderdelen niet meer bij STM mag afnemen. De verwachting was dat dit een nog grotere vertraging zou opleveren voor de HTC One, maar dit is volgens de fabrikant niet aan de orde.

In een reactie aan NU.nl liet het bedrijf weten: "Op dit moment zijn we in overleg met STM en bekijken we of het nodig is op zoek te gaan naar alternatieve oplossingen. In de tussentijd verwachten we niet dat deze beslissing directe gevolgen heeft voor de verkoop van onze telefoons." Ook Nokia erkent dat HTC gewoon exemplaren van de One mag blijven verkopen en beraadt zich op de volgende stap na de voorlopige voorziening.

Een rechtszaak tussen HTC en Nokia volgt eventueel later. Vooralsnog lijkt het erop dat HTC alleen op zoek moet naar een andere technologie van STM of een ander bedrijf. Het nieuws is daarmee de zoveelste tegenslag voor HTC. De cijfers blijven tegenvallen en ook de grote leverproblemen van de HTC One doen het bedrijf niet veel goed.

HTC One

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden