Vergelijk 3.033.696 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Simyo: doe langer met je mobiel!

Door , - 3 reacties

In een onderzoek dat Simyo door een onderzoeksbureau heeft laten uitvoeren blijkt dat consumenten gemiddeld 3.8 jaar met hun telefoon doen. Dat is natuurlijk lang, maar niet zo lang als consumenten graag willen.

Het lijkt een vreemde conclusie: Nederlanders doen gemiddeld 3.8 jaar met hun mobiele telefoon. Immers, bij GSMinfo.nl zien we veel vragen van mensen voorbijkomen die op zoek zijn naar de nieuwste telefoon. We moeten echter in het achterhoofd houden dat de bij het onderzoek betrokken mobiele telefoons niet alleen smartphones zijn maar ook voor een groot deel een stuk eenvoudigere telefoons. De Nokia's, LG's en Samsungs van de lagere prijscategorieën gaan een stuk langer mee dan smartphones, omdat er geen nieuwe software-updates uitkomen die steeds weer zwaarder zijn en meer functies toevoegen. De zogehten 'dumbphones' blijven gewoon hun werk doen, zonder al teveel vertraging na verloop van tijd. Vaak wordt zo'n telefoon pas vervangen als de batterij de geest geeft, er knoppen op de telefoon stuk gaan of vastlopende software roet in het eten gooit.  Dat volgt allemaal uit het onderzoek dat Simyo heeft laten uitvoeren. Maar dat zijn niet eens de meest opvallende resultaten.

Ik wil meer dan 5 jaar met mijn telefoon doen

Van de 760 mobiele telefoonbezitters die in het kader van het onderzoek zijn ondervraagd is de gemiddelde gehoopte levensduur van een telefoon maar liefst 5.6 jaar! Het liefst zouden consumenten dus niet elke twee jaar een nieuwe telefoon kopen, zoals men nu vaak denkt. Dat heeft wellicht ook zijdelings te maken met de economische crisis. Mensen willen langer doen met hun telefoon dan realistisch is. Mensen proberen het wel, volgens het onderzoek, maar hebben soms moeite de verleiding van een nieuw toestel te weerstaan. In elk huishouden liggen gemiddeld namelijk twee mobiele telefoons te verstoffen.

Batterij de grootste vijand

Als je lang met een mobiele telefoon wil doen, dan is de batterij hoogstwaarschijnlijk het eerst aan vervanging toe. Telefoonaccu's slijten na verloop van tijd en laden daardoor minder goed op en gaan minder lang mee. Er is helaas geen ontkomen aan. Dit is een gradueel proces, wat na een jaar nog geen probleem hoeft te zijn. De kans is echter groot dat je na twee jaar een stuk vaker moet opladen dan eigenlijk handig is. Je hebt dan eigenlijk twee opties: de batterij vervangen of de telefoon vervangen. Als je al een oud toestel hebt is het echter vaak niet mogelijk nog een batterij te vinden die in je toestel past, tenzij je bijvoorbeeld een Nokia hebt die een veelgebruikt type batterij gebruikt. Anders heb je pech en zal je een nieuwe telefoon moeten zoeken. Gelukkig heb je dan nog altijd GSMinfo.nl.

Bron: ANP

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden