Vergelijk 2.551.629 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG op nummer 3 in smartphonemarkt

Door ,

Volgens onderzoeksbureau Strategy Analytics staat LG momenteel op de derde plek qua smartphoneverkopen. Het bedrijf heeft een aandeel van 3,2 procent en is daarmee vijf plaatsen omhoog gegaan. Apple en Samsung staan op de eerste en tweede plaats.

Dat Apple en Samsung de eerste twee plekken in beslag nemen qua marktaandeel is oud nieuws. Maar die derde plaats, daar wordt flink om gestreden. LG was de grote winnaar van 2012 volgens marktonderzoeker Strategy Analytics. Het bedrijf heeft momenteel 3,2 procent van de smartphonemarkt in handen en behaalt daarmee brons. Dit is vijf plaatsen hoger dan een jaar daarvoor en daar is LG trots op.

Volgens LG is dit vooral te danken aan 'het grote succes van de LTE smartphones, waaronder de Optimus G en de Optimus Vu. In 2013 is LG van plan dit succes voort te zetten, onder andere met de introductie van de Optimus G in Europa, de toevoeging van nieuwe LTE toestellen zoals de Optimus F-serie en het voortzetten van het succes van de L-serie met de L-serie II.'

LG marktaandeel 2012

15 miljoen keer

Alle bedrijven behalve Samsung en Apple lijken de laatste jaren moeite te hebben om hun product aan de man te brengen. Het ging dan ook langere tijd niet zo goed met LG. Toch zijn er zo'n 15 miljoen exemplaren van Optimus L-smartphones (eerste generatie) over de toonbank gegaan. Net voor het Mobile World Congress kondigde LG hier de opvolgers van aan: De LG Optimus L3 II, Optimus L5 II en de Optimus L7 II. Ook de Optimus G ligt vanaf volgende maand in de winkels. Wij hebben dit 4G-toestel alvast getest en waren er van onder de indruk!

Bron: LG en The Korean Herald

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden