Vergelijk 2.456.932 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Android 5.0 update voor Galaxy S III, S4, Note II en meer'

Door ,

Een flink aantal smartphones van Samsung zouden bijgewerkt naar Android 5.0, zodra dat nieuwe besturingssysteem door Google wordt onthuld. Een nóg groter aantal toestellen blijft echter haken bij Android 4.2.

Samsung logoSamsung heeft updates gepland voor een flink aantal toestellen, zo blijkt uit een lijstje waarover Sammobile zou beschikken. Op de lijst zijn een flink aantal smartphones van Samsung terug te vinden, waaronder een flink aantal gloednieuwe modellen maar ook een paar verkoopsuccessen uit het verleden. Het lijstje zou gebaseerd zijn op Samsug's voorlopige plannen, en is dus nog flink onderhevig aan mogelijke veranderingen.

Update naar Android 5.0

Allereerst zijn er een flink aantal smartphones die bijgewerkt zouden worden naar Android 5.0, de nieuwste versie van Android die waarschijnlijk in mei door Google gepresenteerd wordt op het jaarlijkse Google I/O-event voor ontwikkelaars. Omdat Android 5.0 nog niet eens officieel onthuld is, zullen we waarschijnlijk nog wel een tijdje moeten wachten voor onderstaande toestellen met de nieuwste versie van Android aan de slag kunnen.

Update naar Android 4.2

Dan is er ook nog een lange lijst met toestellen waarbij Android 4.2 Jelly Bean de laatste update is die ze zullen ontvangen. Sommige toestellen, zoals de Galaxy Young, zijn nog relatief jong en launch binnenkort pas met Android 4.1. Andere toestellen, zoals de Galaxy S II, zijn inmiddels al meerdere malen bijgewerkt en lijken het einde van hun ondersteuningsperiode te bereiken. De Galaxy S II is inmiddels meer dan twee jaar oud, begon op Android 2.3, en is sindsdien al twee keer voorzien van flinke Android-updates. De complete lijst:

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden