Vergelijk 2.460.796 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy Note III krijgt 5,9 inch scherm?

Door ,

Volgens geruchten is er nieuwe Galaxy Note op komst met een 5,9 inch Amoled-scherm. De phablet zal de toepasselijke naam Samsung Galaxy Note III meekrijgen en in het tweede half jaar van 2013 aangekondigd worden.

Het is slechts een half jaar geleden toen Samsung haar nieuwe megasmartphone aankondigde. De Samsung Galaxy Note II valt met zijn 5,5 inch scherm dan ook in de phabletcategorie; een hybride tussen telefoon en tablet. Maar het kan volgens Samsung nog groter. Volgens een bron aan The Korea Times is Samsung van plan om later dit jaar een smartphone met 5,9 inch display aan te kondigen. Het toestel zal de toepasselijke naam Samsung Galaxy Note III meekrijgen.

Logo Samsung

Met acht kernen?

Nu nemen we geruchten uiteraard altijd met een korreltje zout; eerst zien dan geloven. Wel is het logisch dat Samsungs nieuwe smartphone aangedreven zal worden door de nieuwe octacore-processor. Deze heeft acht kernen en zorgt ervoor dat je toestel supersnel is, maar tegelijkertijd wel zuinig omspringt met de batterij. Een flexibel display is minder waarschijnlijk aangezien Samsung de grootste moeite heeft met het leveren van schermen.

Volgens de bron maakt Samsung deze stap om voet te houden in de phabletmarkt. De Koreaanse fabrikant is namelijk lang niet de enige die grote smartphones in zijn portfolio heeft. Ook ZTE en Huawei hebben op het Mobile World Congress verschillende supersmartphones aangekondigd. En ook andere fabrikanten als Sony met de Xperia Z komen met grote 5 inch Full HD-schermen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden