Vergelijk 2.608.544 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: LG Optimus L7 II

Door , - 2 reacties

Net voor het Mobile World Congress kondigde de Koreaanse fabrikant nog snel een nieuwe reeks telefoons aan. De LG Optimus L7 II is het topmodel uit de betaalbare L-serie. GSMInfo.nl mocht het toestel al even uitproberen. Lees verder voor onze bevindingen.

LG heeft een week voor de grootste telecombeurs van Europa nog een stel smartphones aangekondigd. De nieuwe L-serie bestaat uit drie smartphones met de bijpassende namen LG Optimus L3 II, Optimus L5 II en Optimus L7 II. Het zijn dan ook de opvolgers van de oorspronkelijke L-serie die inmiddels ruim 15 miljoen keer is verkocht. Het toestel lijkt erg op zijn voorganger, de Optimus L7, met een paar leuke aanpassingen. Zo heeft de processor een update gekregen, is de camera verbeterd en is het toestel bijgewerkt naar Android 4.1 (Jelly Bean). We laten hieronder weten wat we van deze verbeteringen vinden.

LG Optimus L7 II

Design

Wat is het toch lastig om de nieuwe L-toestellen uit elkaar te houden! De Optimus L3 II is duidelijk een stuk kleiner, maar de Optimus L5 II en Optimus L7 II verschillen slechts 0,3 inch van elkaar. De eerste heeft een 4 inch scherm terwijl de Optimus L7 II over een 4,3 inch scherm beschikt.

Ook het design is vrijwel identiek. Aan de voorzijde zit één fysieke knop; dit is de hometoets. Daaromheen zit een notificatielampje dat LG Smart LED noemt. Deze is zelf in te stellen; voor iedere soort melding is een kleur beschikbaar. Volgens de fabrikant scheelt dit je ook batterijduur aangezien je niet iedere tien minuten op je telefoon kijkt. Aan weerszijden van de knop zitten nog twee softwarematige toetsen die oplichten wanneer je het toestel gebruikt; dit is de terugknop en de optiesknop.

De bouwkwaliteit van LG Optimus L7 II is vrij aardig. Het toestel is vrijwel geheel van plastic; dit voelt ietswat goedkoop aan, maar als je in het achterhoofd houdt dat het toestel slechts 259 euro kost is het wel te doen. De achterkant ziet er fraai uit met de look van geborsteld aluminium.

Hardware

Voor deze prijs heeft de LG Optimus L7 II een aardige set aan specificaties. We noemen een 1 GHz dualcore-processor met 768 RAM-geheugen, 4 GB interne opslag (uitbreidbaar) en een 8-megapixelcamera. LG heeft goed gekeken naar de concurrenten met deze prijsklasse en daarop ingehaakt. Vooral de 8-megapixelcamera en het feit dat de telefoon op Android 4.1 (Jelly Bean) draait, is erg goed.

Deze aardige hardware merk je ook in de praktijk. Het scrollen door menu’s, openen van apps en laden van websites gaat lekker snel. Door het grote scherm is de telefoon ook ideaal voor het kijken van video’s en het spelen van leuke spelletjes. Het scherm heeft een resolutie van 480x800 pixels; niet heel hoog, maar het valt wel op dat de kleuren helder zijn en tekst goed te lezen is.

De 8-megapixelcamera maakt prima foto’s. Het is zeker geen vervanger voor je spiegelreflexcamera, maar dat is vrij logisch. Wil je gewoon leuke kiekjes op vakantie schieten en die aan vrienden en familie laten zien? Dan kun je met deze camera zeker uit de voeten. De LG Optimus L7 II is trouwens de enige telefoon uit de L-serie met een frontfacingcamera. Handig als je van Skypen houdt. De camera gebruiken om je haar te checken kan natuurlijk ook. Het is een VGA-camera van 0,3 megapixel dus verwacht geen superscherpe beelden.

LG Optimus L7 II

Software

De LG Optimus L7 II is voorzien van een van de nieuwste Android-versies: Android 4.1 (Jelly Bean). Deze biedt een nieuwe app met de naam Google Now; je persoonlijke assistent die aangeeft wat het weer de aankomende dagen wordt, welke film er in de stad speelt en op welk tijdstip de volgende bus gaat. Ook loopt het systeem soepeler door Project Butter waar bugfixes zijn opgelost en flink is gewerkt aan snelheid en performance.

In de praktijk werkt Android 4.1 gewoon erg fijn. Het systeem is in combinatie met de hardware lekker vlot en het biedt eindeloze mogelijkheden. De Google Play Store heeft honderdduizenden apps die de gebruikerservaring nog verder kunnen opschroeven. Maar ook de LG-software heeft handige features. We zijn niet zo’n heel fan van de skin die LG implementeert in haar toestellen, al heeft de fabrikant wel een aantal leuke extra’s toegevoegd.

De fabrikant noemt dit unieke LG-features. We schreven hierboven al over de Smart LED; het ‘slimme’ notificatielampje aan de voorkant. Maar daarnaast is er ook QSlide; een multitaskfunctie waarvij je meerdere schermen kunt openen en deze transparant kan maken. We probeerden dit uit en zagen er wel de voordelen van in. Het is te vergelijken met de multi-window feature die ook de Samsung Galaxy Note II heeft.

Een andere functie die we erg handig vinden en in de praktijk hebben gezien, is de applicatie Remote Call Service. Deze zit standaard op je toestel geïnstalleerd. Stel: je hebt een probleem met je telefoon. Dan bel je de LG Customer Service. Zij kunnen via de app toegang verkrijgen op de telefoon en deze overnemen. Vervolgens lossen ze het probleem voor je op en hoeft het toestel dus niet naar LG worden gestuurd. Een nuttige toevoeging als je eventuele problemen hebt.

Conclusie

LG zet met de nieuwe L-serie een lijn met betaalbare toestellen op de markt die de moeite waard zijn. De LG Optimus L7 II is met 259 euro de duurste van het stel en heeft dan ook de beste eigenschappen. Het toestel heeft een goede combinatie van hardware en software en de LG-features voegen ook daadwerkelijk iets toe. We hebben onze bevindingen nog een keer op een rijtje voor je gezet:

  • Flink 4,3 inch touchscreen dat ideaal is voor films en games; resolutie wel aan de lage kant
  • Bouwkwaliteit is aardig ondanks al het goedkope plastic; Smart LED is handig
  • Goede hardware in vergelijking met andere toestellen in dezelfde prijscategorie
  • Android 4.1 loopt soepel; LG-features zijn een goede toevoeging
  • 8-megapixel schiet aardige foto’s en frontfacingcamera ideaal voor Skype


Beschikbaarheid

De LG Optimus L7 II is vanaf mei in ons land verkrijgbaar voor de adviesprijs van 259 euro. In de praktijk zal dit iets lager uitvallen. Wil je zeker zijn van de laagste prijs? Schrijf je dan in voor onze reminderservice en we sturen je een mailtje zodra het toestel te koop is.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden