Vergelijk 2.694.849 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: LG Optimus L5 II

Door ,

LG heeft een week voor het Mobile World Congress in Barcelona haar nieuwe L-serie aangekondigd. GSMinfo.nl mocht de toestellen al even uitproberen. Eén daarvan is de middenklasser met de naam LG Optimus L5 II. Deze komt in april naar Nederland en gaat 189 euro kosten.

De fabrikant was zo blij met haar eerste L-serie dat het besloot een vervolg te maken. Terecht, want de eerste lijn is wereldwijd meer dan 15 miljoen keer verkocht. De LG Optimus L5 II is de middenklasser van het stel en tevens de opvolger van de LG Optimus L5. Beide toestellen lijken qua eigenschappen erg op elkaar. Maar is-ie net zo goed? Je leest het hieronder.

LG Optimus L5 II

Design

Alle drie de telefoons zien er leuk uit, maar origineel zijn ze niet. De toestellen zijn namelijk bijna niet uit elkaar te houden. De Optimus L3 II is de kleinste van het stel en nog redelijk te onderscheiden, maar de Optimus L5 II scheelt slechts 0,3 inch met de Optimus L7 II. Die laatste heeft een 4,3 inch scherm. Toch zien ze er aardig uit. Aan de voorkant zit een fysieke homeknop met aan weerszijden twee softwarematige knoppen: de terugknop en de optiesknop.

Om de terugknop heeft LG een leuke feature met de naam Smart LED geimplementeerd. Dit is een notificatielampje die in verschillende kleuren kan oplichten; afhankelijk van de melding die er binnen is gekomen. Het leuke is dat je dit zelf kan instellen. Net als de rest van de L-serie heeft het toestel een geborstelde aluminium look aan de achterkant. Dit geeft de telefoon een chiquere look; ook al bestaat-ie helemaal uit plastic. Daardoor voelt de smartphone wel wat goedkoop aan, maar goed wat wil je met zo’n prijs?

Hardware

De LG Optimus L5 II heeft een aardig scherm van 4 inch. De resolutie is met 480x800 pixels aan de lage kant, maar tegelijkertijd moet je ook in je achterhoofd houden dat LG de L-serie expres betaalbaar wil houden. Het display ziet er desondanks aardig uit met vrij heldere kleuren. Kleine lettertjes zijn door de lage resolutie wel minder goed te lezen, maar dat is logisch.

Het toestel draait op een 1,2 GHz singlecore-processor en 512 MB werkgeheugen. In theorie niet heel snel, maar toch is de de LG Optimus L5 II fijn in gebruik. Navigeren door menu’s gaat naar behoren, apps openen lekker vlot en ook internetten gaat prima.

De Optimus L5 II heeft één camera: eentje van 5 megapixel aan de achterkant. Hier maak je aardige foto’s mee, maar verwacht niet al te veel. Wel leuk is de functie Cheese Shutter die je bij de vorige L-serie ook al zag. Hiermee maak je zonder handen een foto door simpelweg ‘Cheeese!’ te roepen. Of gewoon een gilletje slaakt; dan gaat het toestel ook klikken. Een frontfacingcamera zit er niet op. Alleen de LG Optimus L7 II beschikt hierover.

LG Optimus L5 II

Software

De hardware is aardig, maar de LG Optimus L5 II blinkt vooral uit in de software. De fabrikant heeft bij alle telefoons uit de nieuwe L-serie Android 4.1 (Jelly Bean) erop gezet. De voorganger draaide nog op Android 4.0 dus dat is wel een vooruitgang. Zo is onder andere de nieuwe applicatie Google Now te vinden die precies weet wanneer je bus vertrekt, welke films er draaien of hoe lang je erover doet om thuis te komen met de auto. Het is altijd fijn als fabrikanten de laatste software op toestellen zetten en vooral bij een smartphone van een lagere prijsklasse.

Ook LG heeft zelf wat leuke programma’s toegevoegd. De fabrikant noemt deze unieke LG-features. Eén daarvan is de Smart LED die we hierboven al bespraken; een andere is de Cheese Shutter-functie op je camera. Daarnaast is er ook Quick Memo waarmee je je foto’s en andere afbeeldingen zelf van tekst kunt voorzien en deze met vrienden of familie kunt delen.

Ook is er de app Remote Call Service. Heb je een probleem met je smartphone? Bel dan de LG Customer Service. De medewerker aan de lijn kan via de app jouw toestel overnemen en het probleem oplossen. Zo hoeft het toestel niet opgestuurd te worden en kun jij meteen weer aan de slag. We hebben de app in praktijk gezien en waren wel onder de indruk van deze handige dienst.

Conclusie

LG weet met de L-serie wederom aardige smartphones te leveren voor een goede prijs. Het zijn goede concurrenten van de vele Samsung Galaxy-toestellen. Dus ben je op zoek naar een goedkope telefoon waar je lekker op kunt WhatsAppen, Facebook, spelletjes spelen en internetten? Dan is de LG Optimus L5 II een aanrader. We zetten onze bevindingen hieronder nog even voor je op een rijtje:

  • Plastic design is niet heel origineel; veranderbaar notificatielampje is wel erg handig
  • Aardig touchscreen van 4 inch; lage resolutie, maar wel vrij helder en scherp
  • Soepel in gebruik: apps laden snel en navigeren gaat zonder haperingen
  • Handige LG-features, met name de Remote Call Service
  • Veel Android voor weinig; dus ideaal voor mensen met minder budget


Beschikbaarheid

De LG Optimus L5 II is vanaf april in Nederland te koop. De adviesprijs bedraagt 189 euro, maar zal in de praktijk wel iets lager uitvallen. Enthousiast geworden over deze smartphone? Schrijf je dan in voor onze reminderservice en we laten je weten wanneer hij te koop is.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden