Vergelijk 2.551.629 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: LG Optimus L3 II

Door ,

LG kondigde net voor het Mobile World Congress in Barcelona een nieuwe L-serie aan. De lijn bestaat uit drie betaalbare modellen: de LG Optimus L3 II, LG Optimus L5 II en de LG Optimus L7 II. De Optimus L3 II is het budgetmodel en komt in april naar Nederland voor slechts 129 euro. GSMinfo.nl mocht het toestel al even testen; lees hieronder wat wij van deze budgettopper vinden!

De LG Optimus L3 II, niet te verwarren met de Optimus L3, is onderdeel van de nieuwe L-serie van LG. De fabrikant wil voortborduren op het succes van de eerste L-serie waar wereldwijd 15 miljoen exemplaren van zijn verkocht. De LG Optimus L3 is het goedkoopste telg van de familie en gaat slechts 129 euro kosten. Dat is een hele scherpe prijs voor een toestel dat op Android 4.1 (Jelly Bean) draait. Benieuwd hoe de smartphone in de praktijk werkt? Lees dan snel onze bevindingen!

LG Optimus L3 II

Design

Het grote kenmerk van de LG Optimus L3 II is zijn formaat; het toestel is met zijn 3,2 inch lekker klein en past met gemak in je broekzak. Je hebt hier geen handtas voor nodig. Aan de voorkant zit één prominente fysieke knop die als homeknop dient. Daaromheen zit een notificatielampje die in verschillende kleuren kan oplichten, afhankelijk van de melding. Dit lampje is trouwens zelf in verschillende kleuren in te stellen; LG noemt deze feature Smart LED. Volgens de fabrikant hoef je dan niet meer elke 10 minuten te checken of je al een berichtje hebt en bespaar je dus energie.

Maar goed, terug naar het design. Naast de fysieke homeknop heeft LG nog twee softwarematige toetsen toegevoegd, namelijk de terugknop aan de linkerkant en rechts zit de optiesknop. Deze lichten alleen op als je met het toestel bezig bent. De LG Optimus L3 II iis door zijn grootte natuurlijk niet al te zwaar. Dit komt ook omdat vrijwel alles uit plastic bestaat. De geborstelde aluminiumlook aan de achterkant laat het wel weer wat chiquer lijken, maar het blijft een toestel van 129 euro en dat zie je wel. Heel vervelend is dit overigens niet; de meeste telefoons tegenwoordig zijn één al plastic.

Hardware

We noemden hierboven al even het beeldscherm. Deze is met 3,2 inch aan de kleine kant. Toch heb je niet het gevoel dat het ook maar enigszins onwerkbaar is. Navigeren gaat nog steeds goed en de toetsen zijn goed te bereiken. De resolutie bedraagt 240 x 320 pixels en dat merk je vooral tijdens het internetten. Websites met veel tekst zijn op zo’n klein scherm lastig om te lezen. Tegelijkertijd blijft het toestel wel lekker handzaam.

Het toestel heeft, geheel naar zijn prijsklasse, een 1 GHZ singlecore-processor met 512 MB werkgeheugen. In combinatie met Android 4.1 (Jelly Bean) loopt dit verassend soepel. Navigeren gaat lekker vlot als je bedenkt wat dit toestel kost. Apps openen binnen enkele seconden en ook door de menu’s heen scrollen is geen probleem.

Aan de achterkant zit een 5-megapixelcamera waarmee je leuke kiekjes schiet voor op Facebook, Twitter of WhatsApp. Deze verzamel je in het fotoalbum en zijn eventueel te delen via e-mail of een ander programma. Verwacht niet te veel van de camera; de foto’s die met het toestel maakten waren inderdaad goed genoeg voor sociale media, maar bij lange na niet om meer mee te doen. Aan de voorkant heeft de LG Optimus L3 II geen camera; videobellen is er dus niet bij.

LG Optimus L3 II

Software

Zoals we hierboven al vermeldden, draait de smartphone op Android 4.1 (Jelly Bean). De voorganger had nog Android 2.3 (Gingerbread); LG heeft dus flink zijn best gedaan om het toestel met de tijd mee te laten gaan. Daarnaast heeft de fabrikant nog een aantal andere features toegevoegd. We noemden eerder al Smart LED (het lampje aan de voorkant), maar er is ook Safety Care. Een handige optie die je zo kunt instellen dat er bericht verzonden wordt als je je telefoon 24 uur niet hebt gebruikt. Of dat er sms wordt verzonden als je 112 belt. Je kunt zelf aangeven naar welk telefoonnummer dit bericht moet gaan. Een uitkomst voor bijvoorbeeld oudere mensen.

Een optie die LG al langer gebruikte in zijn smartphones is Cheese Shutter. Zeg gewoon ‘Cheeese!’ als je een foto wilt maken en het toestel gaat klikken. Je hoeft geen knoppen meer in te drukken zodra je de Camera-app hebt geopend. Handig toch? We hebben deze functie ook al op de LG Optimus L9 getest en vonden het wel amusant.

Conclusie

We zijn al met al best onder de indruk van deze leuke smartphone. Je krijgt veel Android terug voor weinig geld. Ideaal voor mensen die niet zoveel te besteden hebben. We hebben onze bevindingen nog even voor je op een rijtje gezet:

  • Klein en compact; handig om overal mee naartoe te nemen
  • Navigeren gaat soepel en apps starten redelijk snel op
  • Handig notifcatielampje aan de voorkant met één kleur per soort melding
  • Lage resolutie; sommige internetpagina’s niet goed te lezen
  • Goede prijs/kwaliteit: je krijgt veel terug voor iets meer dan honderd euro
  • Geen camera aan de voorkant; 5-megapixelcamera maakt geen denderende foto’s


Beschikbaarheid

De LG Optimus L3 II is vanaf april in Nederland beschikbaar voor slechts 129 euro. LG gaat later beslissen of er ook een dual-sim versie op de markt komt. Ben je wel enthousiast geworden van deze smartphone? Schrijf je dan in voor onze reminderservice en ontvang een bericht zodra de telefoon te koop is.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden