Vergelijk 2.357.809 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Windows Phone 7.8 update nu beschikbaar voor Nokia Lumia's en anderen

Door ,

Eindelijk is het zover! Een update naar Windows Phone 7.8 voor een flink aantal Windows Phone 7-toestellen wordt op dit moment uitgerold.

Heb je een Windows Phone 7-smartphone? Dan is de kans groot dat je nú een update naar Windows Phone 7.8 kunt downloaden. Om de update te downloaden sluit je je telefoon aan op je computer. Na het opstarten van de Zune-software op je PC verschijnt er vervolgens automatisch een melding in beeld dat je een update kunt downloaden. Volg de instructies die volgen, en vervolgens zou Windows Phone 7.8 geinstalleerd moeten worden op je Windows Phone 7-toestel. Let wel: de update wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold de komende maand, dus het kán zo zijn dat je nog een paar weken moet wachten tot de update ook voor jou verkrijgbaar is.

Nieuw in Windows Phone 7.8

In bovenstaande video geeft Nokia alvast een overzicht van de nieuwe functies in Windows Phone 7.8. De grootste vernieuwing is de make-over voor het startscherm: net als met Windows Phone 8 kan het formaat van je Live Tiles nu worden aangepast. Daarnaast kun je Bing-afbeeldingen op je unlockscherm stoppen, en er zijn nieuwe kleuren voor het startscherm te kiezen. Ook worden er meer talen ondersteund in Windows Phone 7.8.

Exclusieve extra's voor Lumia

Speciaal voor bezitters van een Nokia Lumia-smartphone heeft Nokia nog enkele extra's toegevoegd. De nieuwe apps Contact Share, Play To, en Nokia City Lens zouden nu te downloaden moeten zijn. Daarnaast kun je Internet en Bluetooth nu delen, en met de Camera Extras-app kun je je gemaakte foto's gemakkelijker bewerken. Eerder deze week hoorden we over verdere extra's voor Nokia Windows Phone-bezitters, maar die berichten hebben we vooralsnog niet kunnen bevestigen.

Nokia Lumia 900 met Windows Phone 7.8

Goedmakertje

Windows Phone 7.8 is een goedmakertje van Microsoft voor gebruikers van Windows Phone 7. Het softwarebedrijf lanceerde afgelopen najaar Windows Phone 8, maar huidige gebruikers van Windows Phone kunnen niet updaten naar dit nieuwe besturingssysteem. Met Windows Phone 7.8 brengt Microsoft veel van de functies uit WP8 alsnog naar WP7. Een complete lijst van alle toestellen die nu Windows Phone 7.8 kunnen downloaden is hieronder te vinden:

Nokia:

HTC

LG

Samsung

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden