Vergelijk 4.232.910 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia N97 Mini officieel aangekondigd

Door ,

Nu al verguisd, geliefd en veroordeeld: de Nokia N97 mini is een nieuwe telg in Nokia's smartphone familie.

We hebben er lang op moeten wachten, maar de eindconclusie bleek toch bevredigend: de Nokia N97 mini bestaat echt! Enkele weken geleden doken er al foto's en een lijst met specificaties van het toestel op, maar op Nokia World werd de telefoon eindelijk aangekondigd.

Niet helemaal nieuw

De Nokia N97 mini is in feite niet veel meer dan een 'mini' versie van de N97. De telefoon behoudt het QWERTY toetsenbord en het touchscreen, hoewel die ietwat gekrompen is van 3.5 naar 3.2 inch. Ook de optische trackpad is verdwenen, waardoor de telefoon een stuk compacter is. Voor de rest komt de mini met dezelfde indrukwekkende specificaties als de N97: 3G-internet, een 5 megapixel camera, WiFi, GPS, Bluetooth 2.0 en een multimediaspeler.

Nieuwe features

Nieuw is de Lifecasting feature. Deze app werkt samen met Ovi en zorgt ervoor dat de locatie en status van de gebruiker direct geüpdatet worden naar Facebook. Jonas Geust, Vice President van de Nokia Nserie, zegt: "Mensen willen hun fysieke en online wereld samenbrengen via het internet. De Nokia N97 mini is ontwikkeld voor deze nieuwe vorm van sociaal internet."

Verder beschikt de Nokia N97 mini over nieuwe Ovi Maps, waardoor het zoeken, vinden en navigeren naar plaatsen en bestemmingen nog makkelijker wordt. Bovendien krijgen gebruikers toegang tot content van Lonely Planet, Michelin en Wcities. Het hoofdscherm van de Nokia N97 mini kan volledig gepersonaliseerd worden, mede dankzij de duizenden applicaties en services die te downloaden zijn vanaf de Ovi Store.

Beschikbaarheid en prijzen

De Nokia N97 mini is vanaf begin oktober beschikbaar voor een prijs van 450 euro (excl. BTW). Geïnteresseerd? Houd onze N97 mini pagina in de gaten of meld je aan voor onze reminder service.

 

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden