Vergelijk 4.228.033 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC Touch2 aangekondigd

Door ,

Redelijk onverwacht heeft HTC vandaag de Touch2 aangekondigd. Het is de eerste smartphone die draait op het nieuwe Windows Mobile 6.5.

Na al het geweld van gisteren op Nokia World, was het niet veel later de beurt aan HTC. Het Taiwanese bedrijf kondigde namelijk diezelfde dag nog de  HTC Touch2 aan.

De HTC Touch2 is het eerste mobieltje dat zal gaan draaien op het nieuwe Windows Mobile 6.5. Bovendien zullen er nieuwe Windows Phone-diensten beschikbaar zijn zoals MyPhone en de Windows Marketplace.

Peter Chou, CEO bij HTC: "De HTC Touch2 biedt de touch-beleving die miljoenen mensen al gewend zijn van HTC. Of het nu gaat om het plegen van een telefoontje, de status van een vriend checken of simpelweg een belangrijke e-mail beantwoorden, met de HTC Touch2 hebben gebruikers dit alles binnen hun bereik."  HTC Touch2

De HTC Touch2 lijkt vooral te moeten scoren op informatievoorziening en gebruiksvriendelijkheid, iets waarin sommige HTC's tekortschieten. Verbeteringen ten opzichte van de HTC Touch zijn onder meer TouchFLO, voor een snellere toegang tot populaire applicaties en een betere workflow. Verder zijn YouTube en Google Maps aanwezig evenals 3G-internet, en is de camera geüpgradet naar 3 megapixels. De meest opvallende 'verbetering' lijkt echter het compleet nieuwe design te zijn, dat een stuk strakker oogt naar mijn mening.

Een echte Windows Mobile phone

Zoals gezegd komt de HTC Touch2 met diverse nieuwe Windows apps, waaronder de Windows Marketplace. Hier kun je eenvoudig en snel nieuwe programma's voor de telefoon vinden. Een andere handige feature is 'MyPhone', waarbij je gratis muziek, foto's, contacten en berichten kunt back-uppen naar het internet.

Datum van release en prijzen

De HTC Touch2 zal begin oktober verkrijgbaar zijn in Nederland voor een prijs van 300 euro. Uiteraard zal de telefoon waarschijnlijk gratis zijn bij een tweejarig abonnement. Houdt de HTC Touch2 pagina daarom goed in de gaten of meld je aan voor onze reminder service.

 

 

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden