Vergelijk 3.500.220 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia World preview: geruchten en speculaties

Door ,

Met nog maar 24 uur te gaan voor het Nokia World congress duiken natuurlijk de wildste verhalen op. GSMinfo.nl zet voor jou alle geruchten, speculaties en uitgelekte feitjes op een rij.

Buiten de reeds aangekondigde toestellen, zoals de N900 Maemo 5 en de Nokia 5230, zullen er natuurlijk ook onaangekondigde toestellen verschijnen. Maar wat kunnen we precies verwachten?

De Nokia N97 mini

Uiteraard kunnen we de Nokia N97 mini verwachten. Vaak blijken geruchten achteraf onjuist, maar over Nokia N97 mini is de afgelopen tijd zoveel informatie opgedoken, dat het wel een bestaand toestel moet zijn. Denk aan de opgedoken foto's die wij vorige week postten en de uitgebreidde preview die Mobile-review.com over het toestel maakte. 

De N97 Mini zal ietwat kleiner zijn dan de N97 wanwege het ontbreken van de D-pad en heeft een kleiner 3.2 inch scherm. Het toestel wordt waarschijnlijk zo'n 100 euro goedkoper dan zijn grote broer.

Een X serie en een C serie

Mogelijk komt er ook een gehele nieuwe Nokia lijn aan. Dit gerucht lijkt bevestigd te worden door het uitlekken van bepaalden patent en trademark rechten. Wat die series zullen gaan zijn, is nog onbekend.

Mogelijk zal de Xserie de XpressMusic lijn gaan vervangen en zich dus vooral op multimedia gaan richten. De C serie zal naar alle waarschijnlijkheid meer connection- en business gericht zijn.

Andere speculaties

Volgens meerdere bronnen zullen er in Stuttgart 3 nieuwe touchscreen mobieltjes worden aangekondigd, maar hier is nog weinig over bekend. Volgens diezelfde bronnen zou één van de toestellen een toestel zijn met uitgebreide camera eigenschappen.

Hoe dan ook, de volgende 'geruchten' zijn volledig uit de lucht gegrepen, en passen dus beter in het straatje van "hopen". Niettemin is het wel erg leuk om erover na te denken ;-)

  • Een touchscreen mobieltje met een capacitive scherm. Nokia zal vast nog wel eens zo'n toestel gaan maken, maar het is de vraag of we dat toestel al op Nokia World te zien krijgen.
  • Een nieuwe Nokia XpressMusic. Wellicht de Nokia 5900? Deze zal dan uiteraard tot de nieuwe Xserie gaan behoren.
  • Een nieuwe multimediatelefoon met een 8 megapixel camera. Het wordt voor Nokia tijd om een mobieltje te maken dat alles op multimediagebied in huis heeft. Natuurlijk is er de N86, maar die heeft weer geen touchscreen.
  • Een 12 megapixel camera telefoon. Het blijft hopen, maar wellicht komt Nokia ooit nog eens met een échte cameratopper.

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden