Vergelijk 2.814.070 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nederlandse release Huawei Ascend Mate en D2 waarschijnlijk

Door ,

Zowel de Huawei Ascend D2 als de Ascend Mate worden waarschijnlijk later dit jaar in Nederland uitgebracht.

Huawei Ascend MateDe Huawei Ascend D2 en de Ascend Mate worden waarschijnlijk in het tweede of derde kwartaal van dit jaar in Nederland uitgebracht. Dat heeft het Nederlandse PR-bedrijf van Huawei aan GSMinfo.nl laten weten. De toestellen zullen hier voorlopig nog niet verkocht worden, maar Huawei zegt dat een mogelijke release gepland staat voor het tweede kwartaal van 2013, met een mogelijk uitstel naar het derde kwartaal. Huawei's nieuwste smartphones zijn dus mogelijk vanaf deze zomer in Nederland te koop.

Details

De Huawei Ascend Mate en Ascend D2 werden vannacht aan de pers gepresenteerd op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De Ascend D2 is het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant, met een 5 inch Full HD-scherm, een krachtige quad-core processor, en een waterdicht dsign. Met de Ascend Mate zet Huawei een Galaxy Note II-concurrent neer: het toestel heeft een gigantisch scherm van maarliefst 6,1 inch. De resolutie van de Ascend Mate valt met 720p wel een beetje tegen.

Ascend D1 Quad XL

De onthulling van de twee nieuwe Huawei's betekent ook dat het vorige vlaggenschip van het Chinese bedrijf géén Nederlandse release meer zal krijgen. De Huawei Ascend D1 Quad XL werd dit najaar gepresenteerd aan de Nederlandse pers, en zou in november hier uitgebracht worden. Om onbekende redenen werd die releasedatum later uitgesteld, en nu zegt Huawei zelfs helemaal af te zien van een Nederlandse release voor de Ascend D1 Quad XL. Het toestel zou gezien de aanstaande release van de Ascend D2 en Ascend Mate een te korte levensduur hebben: de focus ligt bij Huawei volledig op de nieuwere modellen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden