Vergelijk 2.698.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vodafone voorziet Samsung-smartphones van WhatsApp-alternatief

Nieuws Vodafone voorziet Samsung-smartphones van WhatsApp-alternatief
Door ,

Vodafone-klanten met een Samsung Galaxy S6 Edge hebben een update ontvangen die hun Berichten-app vernieuwt. Deze wordt nu geïntegreerd met Message+, Vodafone's alternatief voor WhatsApp.

De Samsung Galaxy S6 Edge update heeft buildnummer LMY47X.G925FXXU2POFC, zo meldt Tweakers. De update is alleen uitgerold naar mensen die de Galaxy S6 Edge hebben gekocht in combinatie met een Vodafone-abonnement; heb je je toestel simlockvrij of via een andere provider, dan heb je geen nieuwe software. Het is nog onbekend of Samsung en Vodafone de app ook beschikbaar gaan maken voor andere Samsung-smartphones.

Na het installeren van de update ontvange gebruikers automatisch een melding in hun Berichten-app dat de functionaliteit ervan is uitgebreid. De Berichten-app is dan geïntegreerd met Message+, een dienst waarmee Vodafone hoopt te kunnen concurreren met WhatsApp. Met Message+ zul je Berichten ook kunnen gebruiken om foto's, video's en geluidsopnamen te versturen naar je contacten. Daar is wel een internetverbinding voor nodig.

Verstuur je een bericht naar gebruikers die geen Message+ gebruiken, of die op dat moment niet online zijn, dan wordt dat bericht verstuurd als SMS en MMS. Omdat je daarvoor niet extra hoeft te betalen bij de meeste Vodafone-abonnementen zou dat niet voor ongewenste kosten moeten zorgen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden