Vergelijk 2.357.809 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung stopt met procederen tegen Apple in Europa

Door ,

Samsung heeft aangegeven de strijd op patentgebied tegen Apple in Europa te staken. Het besluit van Samsung komt net na het oordeel van een rechter in de VS, die Apple in het gelijk stelde maar een totaalverbod op Samsung-producten overbodig achtte.

Samsung lijkt, na een lang juridisch gevecht, bij zinnen te komen. Apple en Samsung waren al enige tijd verwikkeld in een hevig juridisch dispuut, dat zich uitspreidde over verschillende continenten. De twee kemphanen investeerden miljoenen euro's en dollars in het aanspannen van gerechtelijke procedures, die vaak lange tijd liepen en gericht waren op een verkoopverbod van de producten van de concurrent. Samsung stopt er nu mee. De reden? Ze willen de consument een keuze laten. Daarnaast geloven ze meer in marktwerking dan in het proberen te verbieden van producten via marktwerking.

Samsung Logo

Apple in het gelijk gesteld

Het besluit van Samsung komt niet lang nadat een rechter in de VS Apple in een patentzaak in het gelijk stelde. De rechter achtte definitief bewezen dat Samsung inbreuk had gemaakt op patenten van Apple, maar vond het te ver gaan om een permanent verkoopverbod te vestigen op meer dan 20 Samsung-producten. Dat zou alleen maar gerechtvaardigd zijn als Apple in zijn voortbestaan zou worden bedreigd. Dat acht de rechter (en wij ook, trouwens) onwaarschijnlijk. De vraag blijft in hoeverre Samsung daadwerkelijk begaan is met de keuzevrijheid van de consument, of dat het simpelweg geen heil meer ziet in de lopende zaken tegen Apple.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden