Vergelijk 2.862.519 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 4.1 update voor Xperia T, Xperia S en meer in 2013

Door , - 1 reactie

Sony heeft zijn updateplannen voor komend jaar vrijgegeven. Daarbij worden een flink aantal smartphones bijgewerkt naar Android 4.1 Jelly Bean.

Sony Xperia THeb je onlangs een nieuwe Sony Xperia-smartphone gekocht, dan is de kans groot dat je toestel begin 2013 wordt bijgewerkt naar Android 4.1 Jelly Bean. Sony heeft vandaag zijn updateplannen vrijgegeven, en een groot deel van de toestellen die het afgelopen jaar verschenen worden bijgewerkt. Zo zal een Android 4.1 update voor de Sony Xperia T en de Sony Xperia V vanaf februari en maart 2013 wereldwijd uitgerold worden. De Xperia P, de Xperia Go, en de nieuwe Xperia J volgen eind maart, en de Sony Xperia S, Xperia SL, Xperia ion, en Xperia Acro S krijgen in de weken daarop een update.

Wereldwijde uitrol

Omdat de updates geleidelijk wereldwijd worden uitgerold kan het vervolgens nog een paar weken duren voordat de update voor iedereen beschikbaar is. Niet elk land en elke provider is namelijk tegelijk aan de beurt. Er zijn daarnaast ook een vijftal toestellen die helaas niet bijgewerkt worden: de Sony Xperia U, Xperia Miro, Xperia TipoXperia Tipo Dual, en de Xperia Sola. Waarom deze vijf niet in aanmerking komen voor een Android 4.1 update laat Sony niet weten.

Nieuw in Android 4.1 Jelly Bean

Android 4.1 brengt vooral veel kleine verbeteringen met zich mee die ervoor moeten zorgen dat Android soepeler loopt en minder hapert. Nieuw in Android 4.1 is de toevoeging van Google Now, een nieuwe dienst van Google waarmee je nuttige informatie te zien krijgt voordat je er naar op zoek moet. Op basis van je locatie, je zoekgedrag en het tijdstip van de dag kan Google Now je bijvoorbeeld weerberichten, file-informatie, en afspraken die binnenkort zijn tonen. Sony geeft begin 2013 zijn precieze updateplannen vrij; dan wordt ook bekend of het Japanse bedrijf zelf nog functies toevoegt aan de Android 4.1 update.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden