Vergelijk 2.380.788 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Voorlopig geen WhatsApp voor BlackBerry 10'

Door ,

Voor het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem zal voorlopig geen versie van WhatsApp beschikbaar zijn, zo meldt de ontwikkelaar van de populaire messaging-app.

WhatsApp logoBlackBerry 10 zal het voorlopig zonder WhatsApp moeten doen, zo meldt CrackBerry. De BlackBerry-fansite nam contact op met de ontwikkelaars van WhatsApp om te vragen of de populaire app ook naar het nieuwe besturingssysteem zou komen, en kreeg een teleurstellend antwoord terug. "We hebben vooralsnog geen plannen om BlackBerry 10 te ondersteunen, sorry", aldus de ontwikkelaars van WhatsApp.

Dat is een flinke tegenvaller voor RIM, dat al geruime tijd hard werkt aan BlackBerry 10. Het nieuwe besturingssysteem moet RIM's grote comeback op de mobiele markt worden, en wordt 30 januari officieel gepresenteerd. Begin 2013 moeten ook de eerste smartphones met BB10 in de winkel komen te liggen; RIM gaf dit weekend nog een video vrij waarin het nieuwe touchscreen-toetsenbord op de BlackBerry L-Series wordt gedemonstreerd. Zonder populaire apps als WhatsApp is het echter al gauw een stuk lastiger om succes te behalen.

Toch betekent dit niet dat er nóóit een versie van WhatsApp voor BlackBerry 10 zal komen. De ontwikkelaars van de app maken duidelijk dat er voorlopig geen plannen zijn, maar dat kan natuurlijk altijd veranderen. RIM heeft verschillende malen benadrukt hoe gemakkelijk het is om apps te ontwikkelen voor BlackBerry 10, dus een eigen versie van WhatsApp zou zó gemaakt moeten kunnen worden. Wellicht zien we WhatsApp voor BlackBerry 10 alsnog gewoon vlak na de launch opduiken in de BlackBerry App World!

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden