Vergelijk 2.551.784 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

iOS weer aan de top; Android op tweede plaats

Door ,

De laatste smartphoneverkopen in de Verenigde Staten laten zien dat iOS wederom het marktaandeel in handen heeft. De afgelopen twaalf weken heeft de iPhone 5 zo goed verkocht dat de Apple-fabrikant wederom marktleider in de Verenigde Staten is.

Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Kantar Worldpanel ComTech. In de Verenigde Staten heeft iOS de laatste twaalf weken door het grote succes van de iPhone 5 een marktaandeel behaald van 48,1 procent. Android staat weer op de tweede plaats met 46,7%. De laatste keer dat iOS de koppositie van Android in de Verenigde Staten overnam, was na de lancering van de iPhone 4S.

Apple iPhone 5

Europa

In Europa neemt Android nog steeds de eerste plaats in. Vooral Duitsland en Spanje zijn oververtegenwoordigd. In ons buurland zijn 73,9 procent van alle smartphoneverkopen Android-toestellen. In Spanje is dat maar liefst 81,7 procent. De Samsung Galaxy S III, de best verkochte smartphone wereldwijd in Q3, neemt daar bijna 25 procent van alle verkopen in.

In Italië daarentegen is Windows Phone erg populair; toestellen als de Nokia Lumia 610 en Nokia Lumia 800 doen het erg goed. Ze hebben ervoor gezorgd dat het marktaandeel van Windows is gestegen naar 11,7 procent - het hoogste in Europa.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden