Vergelijk 2.694.849 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC One X update naar Android 4.1 binnenkort beschikbaar

Door ,

De update voor de HTC One X naar Android 4.1 Jelly Beanstaat op het punt van uitkomen, zo maakte een medewerker van HTC vandaag bekend. Met de update worden een aantal leuke nieuwe functies toegevoegd.

HTC One XDe HTC One X zal binnenkort bijgewerkt worden naar Android 4.1 Jelly Bean, zo meldt Fudzilla. Een medewerker van HTC zou de site verteld hebben dat de update geleidelijk wereldwijd uitgerold gaat worden binnen een paar dagen. HTC was oorspronkelijk van plan de Android 4.1-update al in oktober uit te brengen, maar door enkele bugs moest de update op het laatste moment toch nog uitgesteld te worden. De update zou nu wél af en probleemloos moeten zijn, en kan dus ieder moment uitgerold worden.

Nieuw in Android 4.1

Android 4.1 Jelly Bean brengt geen grote cosmetische veranderingen met zich mee. De grootste toevoeging is Google Now, een nieuwe dienst van Google die je handige informatie kan bieden vóórdat je er naar op zoek moet. Op basis van je locatie, je zoekgeschiedenis en de tijd van de dag kan Google Now je bijvoorbeeld automatisch vertellen hoe lang je er over doet om thuis te komen vanuit je werk, of wat de vertrektijden zijn van treinen en bussen in de buurt.

HTC Sense 4+

Verder zorgt Android 4.1 vooral voor optimalisatie van het besturingssysteem. Onder de codenaam 'Project Butter' heeft Google er namelijk voor weten te zorgen dat menu's en andere applicaties een stuk soepeler zouden moeten lopen. Gestotter en gehaper zou nog maar zelden voor moeten komen. De update werkt de HTC One X ook gelijk bij naar de nieuwste versie van HTC's eigen Android-'skin', Sense 4+. Deze nieuwe versie van Sense is op dit moment alleen nog maar op de HTC One+ te vinden.

Nederland: nog even wachten

Let wel: de update zal geleidelijk wereldwijd uitgerold worden. Niet elk toestel zal de update eind deze week al kunnen downloaden: mogelijk kan het nog een paar weken duren voordat de update ook in Nederland beschikbaar is. Simlockvrije HTC One X-toestellen zullen de updates daarnaast eerder ontvangen dan bezitters van providervarianten van de One X.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden